close
loading...
close
loading...
close
loading...
Εκδόσεις Μαλλιάρης-Παιδεία
Βιβλιοπροτάσεις
Bazaar Βιβλίου
Νέες Κυκλοφορίες
Best Sellers
Top 100

ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ ΤΡΙΩΝ ΡΩΣΩΝ ΚΑΙ ΤΡΙΩΝ ΑΓΓΛΩΝ
10,00 € 7,00 €
κερδίστε 3,00 €
Ελάχιστο απόθεμα - συνήθως αποστέλλεται εντός δέκα εργάσιμων ημερών

Κωδικός είδους :
062.0676
Συγγραφέας :
Εκδότης :
Διαστάσεις :
14x21
Εξώφυλλο :
Σκληρό
Σελίδες :
269
Barcode :
9789602032091
ISBN :
960-203-209-Χ
Ετος κυκλοφορίας :
1993

Περιγραφή

Ο Ναπολέων Τρίτος -που ένα θριαμβευτικό δημοψήφισμα, το 1852, είχε ανακηρύξει Αυτοκράτορα- και που ο μαχητικός Βίκτωρ Ουγκώ αποκαλεί χλευαστικά αλλά δίκαια στο σύγγραμμά του "Ναπολέων -ο- Μικρός"- με τις άστοχες και τυχοδιωκτικές ενέργειές του όχι μόνο έφερε μια φοβερή αναστάτωση στο γαλλικό λαό, αλλά κατέληξε, ύστερ' από μιαν αποτυχημένη, αλόγιστη εκστρατεία του στο Μεξικό (1862-1867) να φέρει τη χώρα του στο χείλος της καταστροφής. Γιατί, παρασυρόμενος απ' την ύπουλη πολιτική του καγγελαρίου Μπίσμαρκ, κήρυξε τον πόλεμο εναντίον της Πρωσσίας (1870). Η πράξη αυτή της παραφροσύνης βρήκε μονομιάς ενωμένα όλα τα γερμανικά κρατίδια που ο στρατός τους δεν άργησε να πολιορκήσει το Παρίσι. Και το θλιβερό τέλος αυτού του πολέμου στοίχισε στη Γαλλία την απώλεια της Αλσατίας και της Λωρραίνης, και την πληρωμή ενός μυθώδους ποσού για αποζημιώσεις.
Στην κήρυξη του πολέμου, ο Ιούλιος Βερν με την οικογένειά του βρισκόταν στο Κροτουά, ένα λιμανάκι σης εκβολές του ποταμού Σομ. Η ραγδαία προέλαση των γερμανικών στρατευμάτων απέκλεισε ολωσδιόλου το γυρισμό της οικογενείας Βερν στο Παρίσι -με το οποίο είχε διακοπεί κάθε επικοινωνία. Κι έτσι ο Βερν δεν μπορούσε να πάρει λεφτά απ' τον εκδότη του- κι ήταν σε κακή οικονομική κατάσταση.
Αργότερα, ο εφευρετικός νους του συγγραφέως βρήκε τον τρόπο να στείλει ένα γράμμα στον εκδότη του Χετζέλ, στο Παρίσι... με αερόστατο (3 Ιανουαρίου 1871)! Του έγραφε πως η οικογένειά του είχε καταφύγει πριν από τέσσερις μήνες στην Αμιένη, μα ο ίδιος δεν την ακολούθησε, γιατί τον είχε επιστρατεύσει μαζί με το "μήνι-γιωτ" του, το "Σαιν-Μισέλ"... η ακτοφυλακή!
"Ουδέν κακόν αμιγές καλού". Ως τον Ιούλιο του 1871 που τέλειωσε ο πόλεμος, ο Βερν στρώθηκε στο γράψιμο, ολομόναχος στο σπίτι του Κροτουά. Έγραψε συγκεκριμένα το "Περιπέτειες 3 Ρώσων και 3 'Αγγλων" (που εξεδόθη το 1872), τη "Χώρα των Γουναρικών" (Έκδοση: 1873) και "Σανσελόρ" (Έκδοση: 1875).


Συχνά αγοράζονται μαζί
Συγγραφέας

Verne, Jules, 1828-1905

Ο Ιούλιο Βερν, ο μεγάλος Γάλλος συγγραφέας, από τους πρωτοπόρους της μοντέρνα επιστημονικής φαντασίας, γεννήθηκε στη Νάντη, στις 8 Φεβρουαρίου του 1828. Σπούδασε δικηγόρος, αλλά τον περισσότερο χρόνο του τον αφιέρωνε στο γράψιμο. Ξεκίνησε την καριέρα του ως θεατρικός συγγραφέας, χωρίς όμως ιδιαίτερη επιτυχία. Το όνομά του έγινε γνωστό το 1863, όταν κυκλοφόρησε το έργο του "Πέντε εβδομάδες στο αερόστατο". Αργότερα κυκλοφόρησαν το "Ταξίδι στο κέντρο της γης" (1864), "Από τη Γη στη Σελήνη" (1865), "20.000 λεύγες κάτω από τις θάλασσες" (1870), "Ο γύρος του κόσμου σε 80 μέρες" (1873), "Ο Μιχαήλ Στρογκόφ" (1876) και μια πλειάδα ακόμα έργων που ονομάστηκαν συγκεντρωτικά, "Τα παράξενα ταξίδια" και έκαναν τον Βερν πασίγνωστο και κοσμαγάπητο. Με το έμφυτο δώρο της αφήγησης, το χιούμορ του, τις επιστημονικές του μηχανές (είχε προβλέψει το υποβρύχιο, το αεροπλάνο, την τηλεόραση, τα διαστημικά ταξίδια και άλλα θαυμαστά επιτεύγματα της εποχής μας) και την αγάπη του για την πρόοδο της επιστήμης, ο Βερν συνάρπασε μικρούς και μεγάλους. Στα 1872 αποσύρθηκε στην Αμιένη, όπου και πέθανε στις 24 Μαρτίου του 1905. Τα έργα του μεταφράστηκαν σε όλες σχεδόν τις γλώσσες του κόσμου, και, σήμερα, τόσα χρόνια μετά το θάνατό του, εξακολουθούν να διαβάζονται με την ίδια αγάπη και τον ίδιο ενθουσιασμό.