close
loading...
close
loading...
close
loading...
Εκδόσεις Μαλλιάρης-Παιδεία
Βιβλιοπροτάσεις
Bazaar Βιβλίου
Νέες Κυκλοφορίες
Best Sellers
Top 100

ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑ
28,00 € 25,20 €
κερδίστε 2,80 €
Συνήθως αποστέλλεται εντός δέκα εργάσιμων ημερών

Κωδικός είδους :
012.5765
Συγγραφέας :
Εκδότης :
Διαστάσεις :
19x26
Εξώφυλλο :
Μαλακό
Σελίδες :
334
Barcode :
9789608577756
ISBN :
978-960-85777-5-6
Ετος κυκλοφορίας :
2015

Περιγραφή

Η ιδέα να γραφεί ένα βιβλίο που να επικεντρώνεται στη μελισσοκομική πράξη ξεκίνησε το 1987, όταν ανέλαβα την επιμέλεια των στηλών "Μελισσοκομικοί χειρισμοί" και "Η στήλη του Μελισσοκόμου", στο περιοδικό Μελισσοκομική Επιθεώρηση. Αναλύοντας κάθε μήνα τις ενέργειες εκείνες που θα έπρεπε να εφαρμόσει ο μελισσοκόμος ώστε να έχει γερά μελίσσια και καλές αποδόσεις και παράλληλα απαντώντας στα ερωτήματα και απορίες των μελισσοκόμων, διαμόρφωσα το περιεχόμενο του βιβλίου αυτού, το οποίο, κατά τη γνώμη μου, αποτελεί ένα χρήσιμο οδηγό για την πρακτική εξάσκηση της μελισσοκομίας.
Το βιβλίο γράφτηκε νωρίς αλλά στην προσπάθεια να βελτιωθεί και να εμπλουτιστεί με καινούργιες πληροφορίες καθυστέρησε αρκετά χρόνια, μέχρις ότου αντιλήφθηκα ότι ένα βιβλίο δεν μπορεί ποτέ να προλάβει την εξέλιξη και να ενσωματώσει όλες τις καινούργιες πληροφορίες που συνεχώς καταγράφονται στη διεθνή και ελληνική βιβλιογραφία.
Με το βιβλίο αυτό, επιδιώκεται να συμπληρωθούν τα ήδη υπάρχοντα πανεπιστημιακά συγγράμματα και παράλληλα να βοηθηθεί ο Έλληνας μελισσοκόμος στην κατανόηση και λύση των διαφόρων προβλημάτων που αντιμετωπίζει στην καθημερινή του ενασχόληση. Προορίζεται για άτομα που επιζητούν να βελτιώσουν τις βασικές και θεωρητικές τους γνώσεις στη μελισσοκομία και να την ασκήσουν πρακτικά.