close
loading...
close
loading...
close
loading...
Εκδόσεις Μαλλιάρης-Παιδεία
Βιβλιοπροτάσεις
Bazaar Βιβλίου
Νέες Κυκλοφορίες
Best Sellers
Top 100

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥΣ ΜΕ FORTRAN 95/2003
22,90 € 20,61 €
κερδίστε 2,29 €
Εξαντλημένο

Κωδικός είδους :
010.7636
Βάρος :
0.597 kg
Συγγραφέας :
Εκδότης :
Διαστάσεις :
24χ17
Εξώφυλλο :
Μαλακό
Σελίδες :
305
Barcode :
9789604115679
ISBN :
960-411-567-7
Ετος κυκλοφορίας :
2006

Περιγραφή

Στη φυσική μας γλώσσα χρησιμοποιούμε μόνο μερικές εκατοντάδες λέξεις για τη καθημερινή μας επικοινωνία ενώ αναγνωρίζουμε πολλές χιλιάδες τις οποίες χρησιμοποιούμε σε πιο ειδικές περιπτώσεις, ανάλογα με την εμπειρία που διαθέτουμε. Το ίδιο συμβαίνει και με τις γλώσσες προγραμματισμού. Ένα μέρος τους θεωρείται βασικό και χρησιμοποιείται από όλους σε κάθε πρόγραμμα απλό ή σύνθετο, ενώ ένα άλλο μέρος τους εφαρμόζεται μόνο σε ειδικές περιπτώσεις προγραμμάτων και από πιο έμπειρους προγραμματιστές. Για το λόγο αυτό, το βιβλίο χωρίζεται σε δύο μέρη.
Το πρώτο μέρος ασχολείται με τα βασικά στοιχεία της γλώσσας προγραμματισμού, με τα οποία μπορεί να κατασκευαστεί η πλειοψηφία των επιστημονικών εφαρμογών που χρειάζεται ένας μηχανικός. Το πρώτο μέρος απευθύνεται αφ' ενός σε σπουδαστές με το στοιχειώδες (για μηχανικούς) μαθηματικό υπόβαθρο, οι οποίοι μαθαίνουν να λύνουν προβλήματα μηχανικών με προγραμματισμό, αφ' ετέρου σε μηχανικούς που είναι αρχάριοι στη Fortran ή τον προγραμματισμό γενικότερα.
Το δεύτερο μέρος παρουσιάζει πιο σύνθετα στοιχεία και προχωρημένες μεθόδους της κάθε γλώσσας για απαιτητικότερες εφαρμογές και για πιο έμπειρους προγραμματιστές, απαιτεί δε, μεγαλύτερο μαθηματικό και τεχνικό υπόβαθρο. Οι προχωρημένες μέθοδοι προγραμματισμού μιας γλώσσας, αν και δεν χρειάζονται συνήθως στους "απλούς χρήστες-προγραμματιστές", είναι απαραίτητες για τους μηχανικούς που ασχολούνται με την "έρευνα & ανάπτυξη" και με τη δημιουργία ολοκληρωμένων τεχνικών λύσεων και εφαρμογών.
[...] (από τον πρόλογο του βιβλίου)