close
loading...
close
loading...
close
loading...
Εκδόσεις Μαλλιάρης-Παιδεία
Βιβλιοπροτάσεις
Bazaar Βιβλίου
Νέες Κυκλοφορίες
Best Sellers
Top 100

ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙΣ-ΑΣΤΗΡ
9,40 € 8,46 €
κερδίστε 0,94 €
Εξαντλημένο

Κωδικός είδους :
005.2488
Βάρος :
0.331 kg
Εκδότης :
Διαστάσεις :
21χ14
Εξώφυλλο :
Μαλακό
Σελίδες :
207
ISBN :
960-203-499-8
Ετος κυκλοφορίας :
2005

Περιγραφή

Οι "Προσεγγίσεις ΙΙ" χωρίζονται σε δύο μέρη. Στο πρώτο μέρος ο συγγραφέας καταπιάνεται με νεοέλληνες συγγραφείς. Πέντε ποιητές: Γ.Θ. Βαφόπουλο, Ζωή Καρέλλη, Γιάννη Ρίτσο, Οδυσσέα Ελύτη και Θανάση Παπαθανασόπουλο, τρεις πεζογράφους: Φώτη Κόντογλου, Ηλία Βενέζη και Γρηγόριο Ξενόπουλο και δύο δοκιμιογράφους: 'Αγγελο Τερζάκη και Χρήστο Μαλεβίτση.
Στο δεύτερο μέρος καταπιάνεται με κυπριακά θέματα και Κύπριους συγγραφείς: Με την Ακανθού (τη γενέθλια γη), την Αμμόχωστο (όπου έζησε και σταδιοδρόμησε), με τον κορυφαίο επιστήμονα και δάσκαλο Κυριάκο Χατζηϊωάννου, τον δοκιμιογράφο και ποιητή Κώστα Μιχαηλίδη, τον Θεοδόση Νικολάου, έναν από τους πιο σημαντικούς ποιητές του νησιού, με τον Χρύσανθο Κυπριανού, έναν από τους πιο εργατικούς Κύπριους λαογράφους και με τα βιβλία "Αργείων γη" του Χριστόφρου Κελίρη και τα "Τετράδια της Σοφίας" της Αγγελικής Σμυρλή.
Όπως και στο προηγούμενο βιβλίο του "Προσεγγίσεις", προσπαθεί να ανιχνεύσει τους βασικούς άξονες που διέπουν το έργο τους. Έτσι μπορεί να αποκαλυφθεί η στάση ζωής, η "φιλοσοφία" κάθε συγγραφέα, απαραίτητη προϋπόθεση για κατανόηση του έργου του.