close
loading...
close
loading...
close
loading...
Εκδόσεις Μαλλιάρης-Παιδεία
Βιβλιοπροτάσεις
Bazaar Βιβλίου
Νέες Κυκλοφορίες
Best Sellers
Top 100

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΕΝΟΣ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΥ
15,00 € 13,50 €
κερδίστε 1,50 €
Ελάχιστο απόθεμα - συνήθως αποστέλλεται εντός δέκα εργάσιμων ημερών

Κωδικός είδους :
002.4595
Βάρος :
0.392 kg
Συγγραφέας :
Εκδότης :
Διαστάσεις :
14x21
Εξώφυλλο :
Μαλακό
Σελίδες :
254
Barcode :
9789600808094
ISBN :
978-960-08-0809-4
Ετος κυκλοφορίας :
2018

Περιγραφή

Η δημοκρατία και το κράτος δικαίου που απειλείται, η άνοδος του εθνικισμού, οι θεμελιώδεις αξίες και η ίδια η ευρωπαϊκή ιδέα που αμφισβητείται, ο προστατευτισμός, οι εμπορικοί πόλεμοι και οι κίνδυνοι για την παγκόσμια οικονομία, οι γεωπολιτικές εξελίξεις και η μεταβαλλόμενη ισορροπία δυνάμεων είναι μόνο μερικές από τις σκέψεις που αποτυπώνονται με θάρρος και καθαρότητα στο βιβλίο του συγγραφέα Μικέλη Χατζηγάκη.
Τα θέματα αυτά, αλλά και άλλα αναλύονται διεξοδικά από τον συγγραφέα, ο οποίος προτείνει πως η έξοδος από την κρίση μπορεί να επέλθει κυρίως μέσα από έναν ισορροπημένο φιλελευθερισμό, που θα λειτουργεί στο πλαίσιο μιας σύγχρονης πολιτείας που θα εξασφαλίζει ένα φιλικό επιχειρηματικό περιβάλλον και θα ευνοεί την προσέλκυση επενδύσεων. Παράλληλα, ο φιλελευθερισμός αυτός πρέπει να έχει κοινωνικά χαρακτηριστικά και να προστατεύει τις αδύναμες κοινωνικές ομάδες.
Κατά τη διάρκεια των μεταπτυχιακών του σπουδών στο Tufts (Fletcher) και στο Harvard (Kennedy School) είχε την ευκαιρία να αναλύσει τα ηγετικά προφίλ σπουδαίων προσωπικοτήτων, ενώ επέλεξε να παρουσιάσει σε βάθος τα προφίλ δύο ηγετών οι οποίοι, ο καθένας στην εποχή του, άφησαν τη σφραγίδα τους στην πολιτική ιστορία του τόπου τους.
Στις σελίδες του βιβλίου είναι διάχυτη η αγωνία του συγγραφέα για το μέλλον. Επικρατεί, όμως, η αισιοδοξία πως, αν πορευθούμε με όραμα, σύνεση, μέτρο και υπευθυνότητα στον δρόμο της ηθικής και της επιλογής σωστών προτύπων, μπορούμε να τα καταφέρουμε.