close
loading...
close
loading...
close
loading...
Εκδόσεις Μαλλιάρης-Παιδεία
Βιβλιοπροτάσεις
Bazaar Βιβλίου
Νέες Κυκλοφορίες
Best Sellers
Top 100

ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ Η GOOGLE
16,50 € 14,85 €
κερδίστε 1,65 €
Διαθέσιμο - συνήθως αποστέλλεται εντός τριών εργάσιμων ημερών

Κωδικός είδους :
010.8147
Βάρος :
0.74 kg
Συγγραφέας :
Εκδότης :
Διαστάσεις :
24χ17
Εξώφυλλο :
Μαλακό
Σελίδες :
344
Barcode :
9789604616916
ISBN :
978-960-461-691-6
Ετος κυκλοφορίας :
2016

Περιγραφή

Ο Έρικ Σμιτ και ο Τζόναθαν Ρόζενμπεργκ ήταν αναγνωρισμένα στελέχη του τεχνολογικού τομέα όταν πήγαν στην Google στις αρχές της δεκαετίας του 2000, που η εταιρεία ήταν γνωστή για τις αντισυμβατικές αρχές των ιδρυτών της, Λάρι Πέιτζ και Σεργκέι Μπριν. Συνειδητοποίησαν ότι έπρεπε να αναθεωρήσουν όλα όσα γνώριζαν για το μάνατζμεντ και τις επιχειρήσεις.

Στο βιβλίο "Πώς λειτουργεί η Google" ο Έρικ και ο Τζόναθαν υποστηρίζουν ότι η τεχνολογία έχει μετατοπίσει την εξουσία στους καταναλωτές, και ότι ο μόνος τρόπος για να επιτύχει μια εταιρεία σε αυτό το διαρκώς μεταβαλλόμενο τοπίο είναι να δημιουργήσει ανώτερα προϊόντα και να προσελκύσει ένα νέο είδος υπαλλήλων, τους οποίους αποκαλεί "έξυπνους δημιουργικούς".

Το βιβλίο καλύπτει ένα μεγάλο εύρος θεμάτων -εταιρική κουλτούρα, στρατηγική, ταλέντο, λήψη αποφάσεων, καινοτομία- και περιγράφει ορισμένες αρχές διαχείρισης ("Η συναίνεση απαιτεί αντιγνωμία", "Διώξτε τους ιπποκόμους, αλλά υπερασπιστείτε τις ντίβες" κ.λπ.). Επιπλέον, διανθίζεται με ενδιαφέροντα περιστατικά από την ιστορία της Google, που καταγράφονται εδώ για πρώτη φορά.

Σε συνεργασία με τον Alan Eagle. Πρόλογος: Larry Page.
Συγγραφείς

Schmidt, Eric

Ο Eric Schmidt είναι ο Εκτελεστικός Πρόεδρος της Google, στην οποία μπήκε το 2001. Από το 2001 μέχρι το 2011, εργάστηκε ως Διευθύνων Σύμβουλος στη Google, επιβλέποντας την τεχνική και επιχειρηματική στρατηγική της εταιρείας, μαζί με τους ιδρυτές Sergey Brin και Larry Page. Ο Dr. Schmidt ήταν προηγουμένως Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Novel και Τεχνικός Διευθύνων Σύμβουλος στη Sun Microsystems, Inc., ενώ υπηρέτησε στο ερευνητικό προσωπικό των Xerox Palo Alto Research Center (PARC), Bell Laboratories και Zilog. Είναι μέλος του Προεδρικού Συμβουλίου Επιστήμης και Τεχνολογίας των ΗΠΑ, μέλος του Πρωθυπουργικού Συμβουλίου Επιστήμης και Τεχνολογίας του Ηνωμένου Βασιλείου, και μέλος του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων (CFR). Εκλέχτηκε μέλος της Εθνικής Ακαδημίας Μηχανικής (National Academy of Engineering) το 2006 και μπήκε στην Αμερικανική Ακαδημία Τεχνών και Επιστημών το 2007, επίσης προεδρεύει του συμβουλίου του New America Foundation, και από το 2008 είναι διοικητικό μέλος του Institute for Advanced Study στο Princeton, στο Νιου Τζέρσι. Ζει στην Καλιφόρνια.

Rosenberg, Jonathan

Ο Jonathan Rosenberg εντάχθηκε στην Google το 2002 και ανέλαβε τη διοίκηση του τομέα σχεδιασμού και ανάπτυξης προϊόντων της εταιρείας για καταναλωτές, διαφημιστές και συνεργάτες -μεταξύ άλλων, της αναζήτησης (Search), των διαφημίσεων (Google ads), του λειτουργικού συστήματος Gmail, του Android, των μικροεφαρμογών (Apps) και του φυλλομετρητή Chrome. Σήμερα είναι σύμβουλος του Λάρι Πέιτζ.