close
loading...
close
loading...
close
loading...
Εκδόσεις Μαλλιάρης-Παιδεία
Βιβλιοπροτάσεις
Bazaar Βιβλίου
Νέες Κυκλοφορίες
Best Sellers
Top 100

ΠΩΣ ΝΑ ΕΡΜΗΝΕΥΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ
10,60 € 9,54 €
κερδίστε 1,06 €
Συνήθως αποστέλλεται εντός 7 εργάσιμων ημερών (προϋπόθεση στοκ προμηθευτή)

Κωδικός είδους :
003.1383
Βάρος :
0.304 kg
Συγγραφέας :
Διαστάσεις :
21χ14
Εξώφυλλο :
Μαλακό
Σελίδες :
169
Barcode :
9789600336054
ISBN :
960-03-3605-9
Ετος κυκλοφορίας :
2003

Περιγραφή

Για όλα τα παιδιά το σχέδιο, ακόμα και το πιο μπερδεμένο, αποτελεί έναν αυθόρμητο τρόπο να εκφράσουν τον εαυτό τους. Να γιατί το να ξέρουμε να "διαβάζουμε" τα σχέδιά τους μας επιτρέπει να κατανοήσουμε βαθύτερα τις ανάγκες τους και να δώσουμε τις κατάλληλες απαντήσεις.
Αυτό το εγχειρίδιο προσφέρει στον αναγνώστη (δάσκαλο, γονέα, παιδίατρο, ψυχολόγο...) πραγματικά τη δυνατότητα να μάθει να ακούει και να κατανοεί τις ανάγκες του παιδιού, οι οποίες δεν εκφράζονται ακόμα με λόγια, αν και αφήνουν ξεκάθαρα τα ίχνη τους στο χαρτί: στα σχέδια, στα χρώματα, στα μουντζουρώματα.
Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τα μικρότερα παιδιά, που επειδή δεν έχουν ακόμα κατακτήσει τελείως τη γλώσσα, "μιλούν" πολύ πιο ελεύθερα με το σώμα τους, με τις χειρονομίες, με το μολύβι.
Το βιβλίο παρουσιάζει μια σειρά από μαυρόασπρα και έγχρωμα σχέδια, καθώς και μουντζουρώματα που πραγματοποιήθηκαν από παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας, τα οποία συνοδεύονται από απλές αλλά διαφωτιστικές ψυχολογικές ερμηνείες.


Συχνά αγοράζονται μαζί
Συγγραφείς

Crotti, Evi

Η Εύη Κρότι, ψυχολόγος και παιδαγωγός, ίδρυσε και διευθύνει από το 1975 την πρώτη σχολή γραφολογίας, που βασίζεται στη διδασκαλία του Τζιρόλαμο Μορέτι, στο Μιλάνο.

Magni, Alberto

Ο Αλμπέρτο Μάνι, γιατρός, ασχολείται με την ψυχοσωματική ιατρική και την ψυχοθεραπεία.