close
loading...
close
loading...
close
loading...
Εκδόσεις Μαλλιάρης-Παιδεία
Βιβλιοπροτάσεις
Bazaar Βιβλίου
Νέες Κυκλοφορίες
Best Sellers
Top 100

ΠΩΣ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ
19,50 € 17,55 €
κερδίστε 1,95 €
Συνήθως αποστέλλεται εντός 10 εργάσιμων ημερών (προϋπόθεση στοκ προμηθευτή) - Λόγω των νέων μέτρων, ενδέχεται να υπάρξουν καθυστερήσεις

Κωδικός είδους :
019.4336
Βάρος :
0.598 kg
Εκδότης :
Διαστάσεις :
21χ14
Εξώφυλλο :
Μαλακό
Σελίδες :
399
Barcode :
9789604611164
ISBN :
978-960-461-116-4
Ετος κυκλοφορίας :
2008

Περιγραφή

Κατά μέσο όρο, ένας γιατρός θα διακόψει τον ασθενή που του περιγράφει τα συμπτώματά του μέσα σε 18 δευτερόλεπτα.
Μέσα σε αυτό το διάστημα, πολλοί γιατροί πραγματοποιούν τη βασική διάγνωση και αποφασίζουν την ενδεδειγμένη θεραπεία.
Συχνά οι αποφάσεις που λαμβάνονται με αυτόν τον τρόπο είναι ορθές, αλλά σε κρίσιμες στιγμές μπορεί επίσης να είναι και λανθασμένες.
Σε αυτό το βιβλίο, που καταρρίπτει μύθους, ο Τζέρομ Γκρόοπμαν προσδιορίζει με ακρίβεια και περιγράφει τις διαδικασίες σκέψης και τις δυνάμεις που βρίσκονται πίσω από τις αποφάσεις που παίρνουν οι γιατροί.
Ο Γκρόοπμαν διερευνά γιατί σφάλλουν οι γιατροί και πώς μπορούν -με τη βοήθειά μας- να αποφεύγουν τις βεβιασμένες κρίσεις, να ενστερνιστούν την αβεβαιότητα, να επικοινωνούν αποτελεσματικά και να αναπτύξουν άλλες δεξιότητες που μπορούν να έχουν ουσιαστικό αντίκτυπο στην υγεία μας.
Το βιβλίο αυτό είναι το πρώτο που περιγράφει αναλυτικά τα σήματα κινδύνου που προειδοποιούν για την εσφαλμένη ιατρική σκέψη και αποκαλύπτει πώς οι νέες τεχνολογίες μπορεί στην πραγματικότητα να παρεμποδίζουν τις ακριβείς διαγνώσεις.
Το βιβλίο προσφέρει άμεσες, έξυπνες ερωτήσεις που μπορούν να θέτουν οι ασθενείς στο γιατρό τους για να τον βοηθήσουν να βάλει τη σκέψη του στη σωστή πορεία.
Ο Γκρόοπμαν αντλεί υλικό από πληθώρα ερευνών, εκτεταμένες συνεντεύξεις με μερικούς από τους καλύτερους γιατρούς και από τις δικές του εμπειρίες ως γιατρός και ως ασθενής.
Διαβάζοντας το βιβλίο, γιατροί και ασθενείς θα αντλήσουν ζωτικές πληροφορίες, ώστε μαζί να παίρνουν τις καλύτερες αποφάσεις.
Συγγραφέας

Groopman, Jerome

Ο Τζέρομ Γκρούπμαν είναι καθηγητής της έδρας Ιατρικής Dina and Raphael στην Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ και προϊστάμενος πειραματικής ιατρικής στο Ιατρικό Κέντρο Beth Israel Deaconess της Βοστώνης. Έχει δημοσιεύσει περισσότερα από 150 επιστημονικά άρθρα. Επίσης έχει μόνιμη στήλη στο περιοδικό Νιον Γιόρκερ, ενώ έχει γράψει κυρία άρθρα σε θέματα χάραξης πολιτικής για το περιοδικό Νιου Ριπάμπλικ και τις εφημερίδες Ουάσινγκτον Ποστ και Νιου Γιορκ Τάιμς.