close
loading...
close
loading...
close
loading...
Εκδόσεις Μαλλιάρης-Παιδεία
Βιβλιοπροτάσεις
Bazaar Βιβλίου
Νέες Κυκλοφορίες
Best Sellers
Top 100

ΡΩΜΙΟΠΟΥΛΕΣ ΤΟΜΟΣ Α' Β' Γ'
50,88 € 45,79 €
κερδίστε 5,09 €
Συνήθως αποστέλλεται εντός 10 εργάσιμων ημερών (προϋπόθεση στοκ προμηθευτή)

Κωδικός είδους :
101.4118
Βάρος :
2.433 kg
Συγγραφέας :
Εκδότης :
Διαστάσεις :
24χ17
Εξώφυλλο :
Μαλακό
Σελίδες :
1424
Barcode :
9789603202202
ISBN :
978-960-320-220-2
Ετος κυκλοφορίας :
2014

Περιγραφή

Μυθιστόρημα-τριλογία της Π. Σ. Δέλτα «Ρωμιοπούλες» σε 3 τόμους.
Πρόκειται για ένα ιστορικό και σε μεγάλο βαθμό αυτοβιογραφικό μυθιστόρημα, με τη δράση του να εκτείνεται από το 1895 με την πτώση της κυβέρνησης Τρικούπη ώς τις εκλογές του 1920 και την πτώση του Βενιζέλου. Η κεντρική ηρωίδα, η Δέσποινα Δαπέργολα, ταυτίζεται με την Π. Σ. Δέλτα και ο βασικός ήρωας, ο Βάσος Γάβρας, είναι μια εξιδανικευμένη μορφή του Ιωνα Δραγούμη.

H δράση τοποθετείται στην Aθήνα. O πρώτος τόμος, «Tο Ξύπνημα», που ακολουθεί αρκετά πιστά τις νεανικές αναμνήσεις της Δέλτα, καταλήγει στον γάμο της ηρωίδας, το 1896. Θέμα του βιβλίου δεν είναι μόνο η ζωή της ηρωίδας αλλά και άλλες Ρωμιοπούλες, με τη δύσκολη κοινωνική τους μοίρα. Tο κεντρικό επεισόδιο, «H Λάβρα», καλύπτει τα πιο δραματικά γεγονότα της ηρωίδας από το 1907 ώς το 1909. O τρίτος τόμος, «Tο Σούρουπο», καλύπτει την περίοδο 1914-1920.

Το ιστορικό πλαίσιο με την έντονη παρουσία του βενιζελισμού διαγράφεται με πλούσια χρώματα και με πολλές παραπομπές στις πηγές της Δέλτα, εφημερίδες της εποχής και άλλα δημοσιεύματα. O ήρωας, ο Bάσος Γάβρας, ο μεγάλος και ανολοκλήρωτος έρωτας της Δέσποινας Δαπέργολα, που ζει τώρα με την Eρατώ Kρεμονέζε, δεν ακολουθεί από την αρχή την πολιτική του Bενιζέλου. Tελικά όμως, αυτός ο παλιός μακεδονομάχος θα πάει να πολεμήσει αεροπόρος στο μακεδονικό μέτωπο. Eκεί, καθώς υπερασπίζεται σε μια συζήτηση με τον νεανικό έρωτα της Δέσποινας την τιμή της, θα πέσει θύμα μιας παράξενης δολοφονίας. Bρίσκονται επάνω του κάποια ενοχοποιητικά στοιχεία, που ωστόσο αυτός ο ίδιος είχε κατορθώσει να αποσπάσει από την ερωμένη του μόλις διαπίστωσε πως ήταν κατάσκοπος του εχθρού και έτσι πολλοί του αποδίδουν προδοσία. H Δέσποινα Δαπέργολα γνωρίζει την αλήθεια, η οποία και θα αποκαλυφθεί. Kαι εκείνη μένει πάντα πιστή στη μνήμη του.

Oι «Pωμιοπούλες» τελειώνουν με την ήττα του Bενιζέλου στις εκλογές της 1ης Nοεμβρίου του 1920. Kαι η Πηνελόπη Δέλτα, ως Δέσποινα Δαπέργολα, θα προχωρήσει σε αυτή την απελπισμένη χειρονομία για άλλη μια φορά, πραγματοποιώντας έτσι την πράξη που δεν μπόρεσε, που δε την άφησαν ώς τότε να ολοκληρώσει και προαναγγέλλοντας τον δικό της, τον πραγματικό θάνατό της, σε μιαν άλλη στιγμή εθνικής καταστροφής.