close
loading...
close
loading...
close
loading...
Εκδόσεις Μαλλιάρης-Παιδεία
Βιβλιοπροτάσεις
Bazaar Βιβλίου
Νέες Κυκλοφορίες
Best Sellers
Top 100

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ
18,80 € 16,92 €
κερδίστε 1,88 €
Διαθέσιμο - συνήθως αποστέλλεται εντός πέντε εργάσιμων ημερών - Λόγω των νέων μέτρων, ενδέχεται να υπάρξουν καθυστερήσεις

Κωδικός είδους :
000.6126
Βάρος :
0.683 kg
Συγγραφέας :
Εκδότης :
Διαστάσεις :
14x20,5
Εξώφυλλο :
Μαλακό
Σελίδες :
560
Barcode :
9786180319699
ISBN :
978-618-03-1969-9
Ετος κυκλοφορίας :
2020

Περιγραφή

Ποια μέρα ξέσπασε και τελείωσε ο συντομότερος πόλεμος της Ιστορίας (μέσα σε σαράντα περίπου λεπτά); Πώς ένα κοπάδι κουνέλια κατατρόπωσε τον Ναπολέοντα το 1807; Γιατί το 1752 οι Βρετανοί έπεσαν για ύπνο στις 2 Σεπτεμβρίου και ξύπνησαν στις 14; Πώς μια πορεία γυναικών το 1917 πυροδότησε τη Ρωσική Επανάσταση;
Από τη μέρα που η Ζαν ντε Κλισόν έγινε πειρατίνα και κήρυξε μόνη της πόλεμο ενάντια στον Βασιλιά της Γαλλίας (2 Αυγούστου 1343) ως τη μέρα που γνωρίστηκαν ο Λένον και ο Μακάρτνεϊ (6 Ιουλίου 1957), η Ιστορία είναι γεμάτη απίθανους ήρωες και συναρπαστικά σημεία καμπής.

Μέσα από τις σελίδες αυτού του βιβλίου ο Dan Snow ζωντανεύει ένα καθοριστικό γεγονός που έλαβε χώρα κάθε μέρα του έτους και μας δίνει μια διαφορετική και απρόσμενη εικόνα για το παρελθόν. Από το ένα καθηλωτικό επεισόδιο στο άλλο, ο χρόνος μετατρέπεται σε μια ζωηρή, βαθιά ανθρώπινη Ιστορία του κόσμου.

Το 1910, τα φιλιά απαγορεύτηκαν στους σιδηροδρομικούς σταθμούς της Γαλλίας, με τη σκέψη πως οι εραστές, οι συγγενείς και οι φίλοι που αποχαιρετιούνταν προκαλούσαν καθυστερήσεις στα δρομολόγια. Το 1982, τα φιλιά «με στόχο την απόλαυση» απαγορεύτηκαν στο Ιράν, ενώ το 1992 οι φοιτητές στο πανεπιστήμιο Qingdao Binhai της Κίνας απαγορευόταν να προβαίνουν σε oποιαδήποτε εκδήλωση τρυφερότητας – δεν μπορούσαν καν να κρατάνε ο ένας το χέρι του άλλου ή να μοιράζονται ακουστικά για μουσική. Ακόμα πιο πρόσφατα, το 2003, προς μεγάλη φρίκη των πολιτών, στη Μόσχα επιχειρήθηκε να ψηφιστεί ένας νόμος που θα απαγόρευε τα φιλιά σε δημόσιους χώρους, για όλα τα κοινωνικά στρώματα. Ο στόχος ήταν να ενισχυθεί το επίπεδο δημόσιας ηθικής. Οι κάτοικοι της Μόσχας αψήφησαν προκαταβολικά την απαγόρευση φιλώντας αγνώστους στον δρόμο και τελικά ο προτεινόμενος νόμος εγκαταλείφθηκε. Ευτυχώς, αυτοί οι οπισθοδρομικοί νόμοι αποτελούν εξαιρέσεις. Από το 1562, τα φιλιά σε δημόσιο χώρο είναι ευρέως αποδεκτά και μάλιστα ενθαρρύνονται, με την 6η Ιουλίου να είναι η Παγκόσμια Ημέρα Φιλιού – ένας τρόπος να γιορτάζεται ανοιχτά η εκδήλωση τρυφερότητας μεταξύ ανθρώπων.

ΕΓΡΑΨΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ
3.000 χρόνια εκπληκτικών γεγονότων.
Metro

Συναρπαστικό.
Independent

Ιδανικό βιβλίο για να βυθιστείτε στις σελίδες του - Γεμάτο εντυπωσιακές πληροφορίες προσφέρει μια απροσδόκητη ματιά σε γεγονότα που άλλαξαν τον ρου της ιστορίας.
Choice

Μετάφραση: Ανδρέας Μιχαηλίδης