close
loading...
close
loading...
close
loading...
Εκδόσεις Μαλλιάρης-Παιδεία
Βιβλιοπροτάσεις
Bazaar Βιβλίου
Νέες Κυκλοφορίες
Best Sellers
Top 100

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ
11,00 € 9,90 €
κερδίστε 1,10 €
Συνήθως αποστέλλεται εντός 10 εργάσιμων ημερών (προϋπόθεση στοκ προμηθευτή)

Κωδικός είδους :
019.8749
Βάρος :
0.253 kg
Συγγραφέας :
Εκδότης :
Διαστάσεις :
22χ22
Εξώφυλλο :
Μαλακό
Σελίδες :
116
Barcode :
9789609453080
ISBN :
978-960-9453-08-0
Ετος κυκλοφορίας :
2015

Περιγραφή

Το βιβλίο αυτό είναι μια δυναμική εισαγωγή στην Αστρονομία μέσω 52 ερωταποκρίσεων. Απευθύνεται σε μαθητές και εκπαιδευτικούς της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, σε φοιτητές, σε ερασιτέχνες αστρονόμους και σε κάθε αναγνώστη που έλκεται από την Αστρονομία. Είναι κατάλληλο για σχολικές ερευνητικές εργασίες (projects).

Τα 52 ερωτήματα έχουν επιλεγεί με κριτήρια: α) τη συχνότητα με την οποία απασχολούν το (μη ειδικό) κοινό, β) τις παρανοήσεις που κρύβουν και γ) τη βαρύτητά που έχουν οι απαντήσεις τους ως βασικές γνώσεις σε μια κοινωνία που ιεραρχεί ψηλά τη μόρφωση των μελών της. Τα ερωτήματα αυτά, για λόγους τάξης αλλά και για λόγους ευκολίας αναζήτησης, έχουν ταξινομηθεί στις εξής θεματικές περιοχές-κεφάλαια:

1. Ιστορία της Αστρονομίας
2. Μαθηματική Αστρονομία
3. Αστρονομικά Όργανα
4. Σελήνη
5. Ήλιος
6. Πλανήτες, πεφταστέρια
7. Αστέρες
8. Γενικές ερωτήσεις

Το βιβλίο συμπληρώνουν άλλες 92 ερωτήσεις χωρίς απαντήσεις, που λειτουργούν ως άσκηση για τον αναγνώστη πάνω στην ύλη που έχει αφομοιώσει με τις απαντημένες ερωτήσεις αλλά και ως ερέθισμα για περαιτέρω αναζήτηση και διερεύνηση.

Επίσης, παρατίθεται εκτενές, κατατοπιστικό Γλωσσάρι.

Ο συγγραφέας, κ. Σταύρος Αυγολούπης, έχοντας υπηρετήσει από πολλά μετερίζια την επιστήμη της Αστρονομίας και το ιδεώδες της πλατιάς διάδοσης της γνώσης – ως αστρονόμος, καθηγητής στο Τμήμα Φυσικής του ΑΠΘ και στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του ΑΠΘ, συγγραφέας, αρθρογράφος και δημόσιος ομιλητής – έπλασε αυτό το βιβλίο με τα υλικά μιας αλάνθαστης συνταγής: γνώση, πείρα, αγάπη για την επιστήμη και ενδιαφέρον για τον άνθρωπο.


Συχνά αγοράζονται μαζί