close
loading...
close
loading...
close
loading...
Εκδόσεις Μαλλιάρης-Παιδεία
Βιβλιοπροτάσεις
Bazaar Βιβλίου
Νέες Κυκλοφορίες
Best Sellers
Top 100

ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΑΝΘΟΛΟΓΙΑ
24,35 € 21,92 €
κερδίστε 2,44 €
Ελάχιστο απόθεμα - συνήθως αποστέλλεται εντός τριών εργάσιμων ημερών

Κωδικός είδους :
048.5687
Βάρος :
0.877 kg
Συγγραφέας :
Εκδότης :
Διαστάσεις :
24χ17
Εξώφυλλο :
Μαλακό
Σελίδες :
495
Barcode :
9789601616629
ISBN :
960-16-1662-4
Ετος κυκλοφορίας :
2006

Περιγραφή

Χριστούγεννα, Πρωτοχρονιά, Θεοφάνια, Πάσχα, 28η Οκτωβρίου, Επέτειος Πολυτεχνείου, 25η Μαρτίου, Γιορτή της μητέρας, Γιορτή του πατέρα, Για τις τέσσερις εποχές, Για τις Απόκριες, Γιορτή λήξης μαθημάτων κτλ.
Μία από τις κυριότερες φιλοδοξίες της Σύγχρονης Σχολικής Ανθολογίας είναι να αποτελέσει ένα πολύτιμο εργαλείο στα χέρια των εκπαιδευτικών όλων των βαθμίδων για τη διοργάνωση όλων των σχολικών εορτών.
Μια δεύτερη φιλοδοξία είναι να φέρει τα παιδιά και τη νεότητα πλησιέστερα στο πλούσιο περιβόλι της ελληνικής ποίησης και να κεντρίσει ή να αφυπνίσει τις λανθάνουσες καλλιτεχνικές τους χορδές, για να μπορέσουν να αντλήσουν έτσι από τη μεγάλη αυτή βρυσομάνα το θεϊκό νέκταρ, τη χάρη και τη δροσιά της.
Τα περισσότερα ποιήματα προέρχονται από ποιητές παλιούς, αλλά και νέους, που όμως έχουν πηγή έμπνευσης παιδοκεντρική και στόχο το παιδί και το νέο άνθρωπο. Στις σελίδες της Ανθολογίας οι παλιοί με τους νέους δημιουργούς συνταιριάζουν αρμονικά για να καθοδηγήσουν τη νέα γενιά προς το μέλλον, που δεν μπορεί παρά να είναι ελπιδοφόρο.
Η επιλογή των κειμένων έγινε με στόχο να συγκεντρωθούν σε έναν εύχρηστο τόμο έργα καταξιωμένων δημιουργών μαζί με έργα νέων, λιγότερο γνωστών ποιητών. Παράλληλα, κρίθηκε αναγκαίο να συμπεριληφθούν και ορισμένα τραγούδια από το πάντα επίκαιρο και αειθαλές δημοτικό περιβόλι μας.