close
loading...
close
loading...
close
loading...
Εκδόσεις Μαλλιάρης-Παιδεία
Βιβλιοπροτάσεις
Bazaar Βιβλίου
Νέες Κυκλοφορίες
Best Sellers
Top 100

ΣΥΝΘΕΤΟΝΤΑΣ - ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΕΙΚΟΝΟΠΟΙΗΣΗΣ
20,10 € 18,09 €
κερδίστε 2,01 €
Εξαντλημένο

Κωδικός είδους :
012.5861
Βάρος :
0.442 kg
Συγγραφέας :
Εκδότης :
Διαστάσεις :
21χ14
Εξώφυλλο :
Μαλακό
Σελίδες :
216
Barcode :
9789604116522
ISBN :
978-960-411-652-2
Ετος κυκλοφορίας :
2010

Περιγραφή

Κάθε δημιουργική εικόνα, από οποιοδήποτε χώρο - σχολή - εφαρμογή και αν προέρχεται ή προορίζεται, ασχέτως μέσου, τεχνικής, περιεχομένου και θεματογραφίας, πρέπει να στηρίζεται σε κάποια διαδικασία δόμησης, περισσότερο ή λιγότερο εμφανή.

Το δοκίμιο αυτό επιχειρεί την εισαγωγή στην προβληματική, την αναζήτηση και την μελέτη των συνθετικών αξιών της Εικόνας. Αναλύει με τρόπο απλό και άμεσο, τις περιοχές στις οποίες ο Εικονοποιός θα αναπτύξει τη συνθετική του δραστηριότητα με σκοπό την κατανόηση, την απόκτηση, την προσωπική ερμηνεία και την εφαρμογή ή την υπέρβαση (!) των κανόνων, που σχηματοποιούν την περιπλάνηση του στην αναζήτηση της εικαστικής του ολοκλήρωσης.
Συγγραφέας

Πρέσσας, Χάρης Α.

Ο Χάρης Α. Πρέσσας σπούδασε στην Ιταλία στη Σχολή Καλών Τεχνών Φλωρεντίας από όπου αποφοίτησε με βαθμό πτυχίου άριστα με έπαινο. Στην συνέχεια εξειδικεύθηκε στην ζωγραφική και την φωτογραφία στα διετή προγράμματα εξειδίκευσης της Σχολής. Έζησε στη Φλωρεντία για οκτώ χρόνια. Δημιουργικά κινείται στους χώρους των Κατασκευών, της Γλυπτικής, της Ζωγραφικής και της Εικαστικής Φωτογραφίας. Είναι Τακτικός Καθηγητής στο Τ.Ε.Ι. Αθηνών στο Τμήμα Φωτογραφίας & Οπτικοακουστικών Τεχνών όπου διδάσκει "Σύνθεση Εικόνας Ι", "Εικαστικές Εφαρμογές" και "Ιστορία Τέχνης". Από το 2014 διδάσκει "Σύνθεση Εικόνας ΙΙ" στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα Εφαρμοσμένων Τεχνών με θέμα "Παραγωγή Βίντεο, Οπτικοακουστικά Μέσα και Κινούμενα Γραφικά" του Τ.Ε.Ι. Αθηνών. Εξελέγη πρόεδρος του Τμήματος για πέντε θητείες 2003, 2006, 2008, 2014 και 2016. Έχει πραγματοποιήσει 17 ατομικές εκθέσεις, έχει λάβει μέρος σε 33 ομαδικές στην Ελλάδα και το εξωτερικό και έχει συμμετάσχει σε 15 Διεθνή Συμπόσια και διοργανώσεις. Έργα του (μερικά εκ των οποίων φιλοτεχνήθηκαν in situ σε Βενετία-Ιταλία και Luleo-Σουηδία), ευρίσκονται στους Δήμους Saint-?gr?ve-Γαλλία, Πατρέων-Ελλάδα και Pingyao-Κίνα, στο ΤΠΠΛ του ΕΜΠ, στο ΤΕΙ Αθηνών και σε ιδιωτικές συλλογές. Στο Α΄ Συμπόσιο Γλυπτικής του Δήμου Πατρέων το 2002 η γλυπτική σύνθεση "Έξοδος-Νίκη" αναδείχθηκε πρώτη και τοποθετήθηκε σε κεντρική πλατεία της πόλης (Τριών Συμμάχων). Έλληνες και ξένοι κριτικοί, ακαδημαϊκοί και ιστορικοί τέχνης έχουν επανειλημμένα γράψει για το έργο του. Το σύνολο της καλλιτεχνικής του δραστηριότητας και το θεωρητικό συγγραφικό του έργο ισοτιμήθηκε με διδακτορικό δίπλωμα από το Επιστημονικό Συμβούλιο του Ινστιτούτο Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (Ι.Τ.Ε.). στο γνωστικό αντικείμενο: "Εικαστική Σύνθεση & Εφαρμογή". Σε ετήσια βάση από το 1995, αναπτύσσει εκπαιδευτική πολύπλευρη εκπαιδευτική δραστηριότητα (Lectures, Tutorials, Workshops, Portfolio Reviews) σε πανεπιστήμια πολλών ευρωπαϊκών χωρών. Δίδαξε για οκτώ συνεχή χρόνια (1997-2005) ως επισκέπτης καθηγητής στα μεταπτυχιακά προγράμματα Σχολής Καλών Τεχνών στο Κεντ της Αγγλίας (MA & MFA International Practice του Πανεπιστημίου KIAD νυν UCA). Από τις Εκδόσεις "ΙΩΝ" κυκλοφορούν τα θεωρητικά βιβλία: "Συνθέτοντας: Βασικές Αρχές Εικονοποίησης" και "Εικαστικές εφαρμογές: Δημιουργώντας με Παράλληλα Εκφραστικά Μέσα". Από τον Δήμο Πατρέων το 1990 εκδόθηκε το φωτογραφικό λεύκωμα Πατρινό Καρναβάλι και το 2006 από τον Οργανισμό "Πάτρα - Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2006" εκδόθηκε σε ψηφιακή μορφή (DVD) το οπτικοακουστικό υλικό υπό τον γενικό τίτλο "Χωροχρόνου Ρευστότητα Ι".