close
loading...
close
loading...
close
loading...
Εκδόσεις Μαλλιάρης-Παιδεία
Βιβλιοπροτάσεις
Bazaar Βιβλίου
Νέες Κυκλοφορίες
Best Sellers
Top 100

ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
43,62 € 39,26 €
κερδίστε 4,36 €
Εξαντλημένο

Κωδικός είδους :
012.5790
Βάρος :
1.214 kg
Συγγραφέας :
Εκδότης :
Διαστάσεις :
25χ18
Εξώφυλλο :
Σκληρό
Σελίδες :
510
Barcode :
9789604182268
ISBN :
978-960-418-226-8
Ετος κυκλοφορίας :
2010

Περιγραφή

[...] Στη Συσκευασία Τροφίμων συνδυάζονται η τέχνη και η επιστήμη, και με τις δυο να είναι εξ ίσου σημαντικές για την ανάπτυξη αποτελεσματικών και εμπορικά επιτυχημένων συσκευασιών. Συχνά όμως, συσκευασίες τροφίμων αναπτύσσονται κυρίως με εμπειρικές μεθόδους που βασίζονται αποκλειστικά στην τέχνη της συσκευασίας και τελικά οδηγούν σε χαμηλής ποιότητας προϊόντα. Στο βιβλίο αυτό γίνεται προσπάθεια να παρουσιαστούν εξισορροπημένα τόσο η τεχνολογία όσο και η επιστήμη της συσκευασίας ώστε να εφοδιαστεί ο σπουδαστής με τις αναγκαίες γνώσεις, δεξιότητες και εργαλεία και να καταστεί ικανός να αντιμετωπίζει αποτελεσματικά προβλήματα σχετικά με τη συσκευασία των τροφίμων.
Το παρόν βιβλίο αποτελεί προϊόν της υπερδεκαπενταετούς εμπειρίας του συγγραφέα στη διδασκαλία του θεωρητικού και εργαστηριακού μέρους του μαθήματος "Συσκευασία τροφίμων" του Ζ' εξαμήνου του Τμήματος Τεχνολογίας Τροφίμων του Τ.Ε.Ι. Αθήνας. Βασίστηκε στις σημειώσεις του μαθήματος οι οποίες αναθεωρήθηκαν τρεις φορές με βάση τις παρατηρήσεις των σπουδαστών και εμπλουτίστηκαν ώστε να περιγράφουν τις νεώτερες εξελίξεις στον τομέα.
Το βιβλίο αυτό απευθύνεται σ' όσους σπουδάζουν την Επιστήμη και Τεχνολογία Τροφίμων, τόσο σε προπτυχιακό όσο και σε μεταπτυχιακό επίπεδο, και οι οποίοι επιθυμούν μια πολύπλευρη παρουσίαση και ανάπτυξη των επιστημονικών αρχών και τεχνικών πλευρών της συσκευασίας των τροφίμων. Μπορεί επίσης να αποτελέσει χρήσιμο εργαλείο σε στελέχη της βιομηχανίας τροφίμων και σε όσους θα επιθυμούσαν να αποκτήσουν μια βαθύτερη κατανόηση των πτυχών της τεχνολογίας της συσκευασίας που σχετίζονται με την επεξεργασία, συντήρηση, διανομή και μάρκετινγκ συγκεκριμένων τροφίμων. [...]

(από τον πρόλογο του συγγραφέα)