close
loading...
close
loading...
close
loading...
Εκδόσεις Μαλλιάρης-Παιδεία
Βιβλιοπροτάσεις
Bazaar Βιβλίου
Νέες Κυκλοφορίες
Best Sellers
Top 100

ΣΧΟΛΕΙΟ, ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ - ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ, ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ
37,50 € 33,75 €
κερδίστε 3,75 €
Συνήθως αποστέλλεται εντός 10 εργάσιμων ημερών (προϋπόθεση στοκ προμηθευτή) - Λόγω των νέων μέτρων, ενδέχεται να υπάρξουν καθυστερήσεις

Κωδικός είδους :
003.3098
Βάρος :
0.96 kg
Συγγραφέας :
Εκδότης :
Διαστάσεις :
14x21
Εξώφυλλο :
Μαλακό
Σελίδες :
780
Barcode :
9789606152214
ISBN :
978-960-615-221-4
Ετος κυκλοφορίας :
2019

Περιγραφή

Το Σχολείο, η Οικογένεια και η Κοινότητα αποτελούν τρία διακριτά αλλά ταυτοχρόνως αλληλεξαρτώμενα συστήματα. Στη σύγχρονη κοινωνική πραγματικότητα ανακύπτουν ολοένα και πιο συχνά προβλήματα που σχετίζονται με την αποτελεσματικότητα της συνεργασίας αυτών των τριών συστημάτων.
Στο βιβλίο αυτό επιχειρείται μία συστηματική παρουσίαση σύγχρονων θεωρητικών και μεθοδολογικών προσεγγίσεων και πρακτικών εφαρμογών, οι οποίες προέρχονται από το επιστημονικό πεδίο της επικοινωνίας Σχολείου, Οικογένειας και Κοινότητας.
Μεταξύ άλλων, το ενδιαφέρον επικεντρώνεται: στη λειτουργία, στη δυναμική και στις δυνατότητες του κάθε συστήματος ξεχωριστά (Σχολείου, Οικογένειας και Κοινότητας)· σε καθιερωμένα θεωρητικά μοντέλα (παρουσίαση, αποτίμηση και κριτική προσέγγιση)· στην παρουσίαση καλών πρακτικών και παραδειγμάτων από εφαρμοσμένα προγράμματα και έρευνες, τα οποία συνδέουν τη θεωρία με την πράξη και αναδεικνύουν τις δυνατότητες του κοινωνικοπαιδαγωγικού ρόλου του σχολείου αλλά και της οικογένειας στην εκπαίδευση των παιδιών.
Επίσης, δίνεται ιδιαίτερη έμφαση σε πρακτικά ζητήματα, τα οποία διευκολύνουν εκπαιδευτικούς, γονείς και εκπροσώπους της κοινότητας στο να σχεδιάζουν, να εφαρμόζουν, να υποστηρίζουν, να αξιολογούν και να επανασχεδιάζουν από κοινού προγράμματα, με στόχο την ουσιαστική συνεργασία, την ενδυνάμωση και την ανάπτυξη του Σχολείου, της Οικογένειας και της Κοινότητας.