close
loading...
close
loading...
close
loading...
Εκδόσεις Μαλλιάρης-Παιδεία
Βιβλιοπροτάσεις
Bazaar Βιβλίου
Νέες Κυκλοφορίες
Best Sellers
Top 100

ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ
15,59 € 14,03 €
κερδίστε 1,56 €
Εξαντλημένο

Κωδικός είδους :
019.0500
Βάρος :
0.322 kg
Συγγραφέας :
Εκδότης :
Διαστάσεις :
21χ14
Εξώφυλλο :
Μαλακό
Σελίδες :
219
Barcode :
9789607860446
ISBN :
960-7860-44-6
Ετος κυκλοφορίας :
2004

Περιγραφή

Σήμερα στην εποχή της απρόσκοπτης διακίνησης ανθρώπων, ιδεών, πληροφοριών και αγαθών, αρκούν εβδομήντα δύο ώρες για να γίνει κανείς πολίτης όλου του κόσμου. Παράλληλα, η ταχεία μετακίνηση ανθρώπων ανά την υφήλιο και ο συνεχώς αυξανόμενος αριθμός ταξιδιωτών εμπεριέχει κινδύνους για την υγεία και την ασφάλειά τους, τόσο σε ατομικό επίπεδο όσο και σε επίπεδο Δημόσιας Υγείας.
Το παρόν εγχείρημα επιχειρεί να ιχνηλατήσει το σύγχρονο χώρο της ταξιδιωτικής ιατρικής αναλύοντας θέματα όπως:
- Το εύρος και η φύση των προβλημάτων υγείας και ασφάλειας σε ένα ταξίδι
- Οι οδηγίες προετοιμασίας για τους ταξιδιώτες
- Οδηγίες για ταξιδιώτες με ιδιαίτερες ανάγκες, προϋπάρχοντα προβλήματα υγείας και ειδικές ανάγκες
- Τα γενικά προβλήματα υγείας κατά το ταξίδι, όπως η ναυτία, ο πυρετός, το Jet lag, η διάρροια των ταξιδιωτών, κ.ά.
- Τα ατυχήματα και εκδηλώσεις βίας κατά το ταξίδι
- Οι γενικοί περιβαλλοντικοί κίνδυνοι, όπως είναι οι κίνδυνοι από το υψόμετρο, την ηλιακή ακτινοβολία, το ψύχος κ.ά.
- Οι κίνδυνοι από τα λοιμώδη νοσήματα
- Τα μεταδοτικά νοσήματα ανά χώρα προορισμού, με ειδικές αναφορές στα εμβόλια που απαιτούνται κατά περίπτωση.
Η έκδοση αυτή απευθύνεται στους επαγγελματίες υγείας και σε όλους όσοι ασχολούνται με τα ταξίδια με οποιαδήποτε ιδιότητα. Φιλοδοξεί επίσης να συμβάλλει θετικά στην πρόληψη των νοσημάτων και των καταστάσεων που βάζουν σε κίνδυνο την υγεία και την ασφάλειά τους κατά τη διάρκεια μιας μετακίνησης, με την ελπίδα να αποτελέσει ένα χρήσιμο βοήθημα και έναν εύχρηστο οδηγό.
Συγγραφείς

Βορροπούλου, Νέλλη

Η Νέλλη Βορροπούλου είναι απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών. Ειδικεύτηκε στην εσωτερική παθολογία, στο γνωστικό πεδίο της οποίας εστιάζεται και το ερευνητικό της έργο, το οποίο απέληξε σε δημοσιεύσεις και ανακοινώσεις. Εκπόνησε τη διδακτορική της διατριβή στο Εργαστήριο Υγιεινής και Επιδημιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, η οποία και έτυχε πολυάριθμων διεθνών βιβλιογραφικών αναφορών. Δίδαξε για σειρά ετών στη Σχολή Επιστημών Υγείας του Τ.Ε.Ι. Αθήνας και σε Μεταπτυχιακά Προγράμματα Εκπαίδευσης στη Φαρμακευτική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Τα τελευταία χρόνια η επιστημονική, επαγγελματική, διδακτική και συγγραφική της ενασχόληση αφορά στη Δημόσια Υγεία και την Αγωγή Υγείας.

Σίμου, Έφη

H Έφη Σίμου εργάζεται στον Τομέα Επιδημιολογίας και Βιοστατιστικής της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας. Είναι επιστημονική υπεύθυνη του μαθήματος Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και Δημόσια Υγεία. Έχει διατελέσει πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του συνεδρίου "Ενημέρωση Υψηλού Κινδύνου: Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και Δημόσια Υγεία" καθώς και του συνεδρίου 2nd European Risk Summit: Risk communication Principles - Practices -Tools, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Ελληνικής Προεδρίας σε συνεργασία με το King's College of London. Έχει συμμετάσχει στη συγγραφή βιβλίων και άρθρων στα γνωστικά αντικείμενα των δεικτών υγείας και υπηρεσιών υγείας, του προσυμπτωματικού πληθυσμιακού ελέγχου, της ταξιδιωτικής ιατρικής και της πρωτογενούς πρόληψης. Είναι επίσης συγγραφέας και συντονίστρια των Εθνικών Σχεδίων Δράσης για τη Δημόσια Υγεία 2008-2012. Είναι κάτοχος διδακτορικού τίτλου στη Φιλοσοφία (PhD- Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών) μεταπτυχιακών τίτλων στην Επιδημιολογία, ( MSc London School of Hygiene and Tropical Medicine) στην Εκπαίδευση Ενηλίκων και στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση (dipl Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο) και βασικών σπουδών στη Δημόσια και Κοινοτική Υγεία (Bsc-Σχολή Επιστημών Υγείας TEI Αθήνας) καθώς και την Επικοινωνία και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης (Bsc-Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών).