close
loading...
close
loading...
close
loading...
Εκδόσεις Μαλλιάρης-Παιδεία
Βιβλιοπροτάσεις
Bazaar Βιβλίου
Νέες Κυκλοφορίες
Best Sellers
Top 100

ΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΤΩΝ ΑΣΤΙΚΩΝ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ
15,59 € 14,03 €
κερδίστε 1,56 €
Εξαντλημένο

Κωδικός είδους :
019.0701
Βάρος :
0.436 kg
Εκδότης :
Διαστάσεις :
22χ21
Εξώφυλλο :
Μαλακό
Σελίδες :
107
ISBN :
960-7860-47-0
Ετος κυκλοφορίας :
2005

Περιγραφή

Το βιβλίο "Τάσεις και προοπτικές των αστικών ξενοδοχείων" επιχειρεί μια πρώτη προσέγγιση της ιστορίας των αστικών ξενοδοχείων από πλευράς αρχιτεκτονικής, επενδυτικής, αισθητικής, με βάση τις χαρακτηριστικότερες στιγμές της ξενοδοχείας.
Σε πρώτη φάση επιχειρείται μια σύντομη αναδρομή από τα πρώτα ξενοδοχεία που δημιουργήθηκαν στις πόλεις, μέχρι τις σημερινές τάσεις που χαρακτηρίζουν τα ξενοδοχεία πόλης.
Επίσης γίνεται αναφορά στη δημιουργία των νέων τάσεων, σε διεθνές επίπεδο, Boutique Hotel, Art Hotel, Fashion Hotel, εκ των οποίων άλλωστε προέκυψαν και τα αντίστοιχα ελληνικά ξενοδοχεία.
Το βιβλίο εξετάζει και την επενδυτική/θεσμική πλευρά των νέων τάσεων, αναδεικνύοντας την κινητικότητα που υπάρχει στη δημιουργία νέων μικρών μονάδων.
Στο τελευταίο μέρος του βιβλίου παρουσιάζονται 12 χαρακτηριστικά ξενοδοχεία της Αθήνας, της Πάτρας, της Θεσσαλονίκης και του Ναυπλίου, αντιπροσωπευτικά δείγματα των νέων τάσεων.
Συγγραφείς

Κούμανης, Νίκος

Ο Νίκος Κούμανης γεννήθηκε το 1977 στην Αθήνα. Σπούδασε Διοίκηση Ξενοδοχειακών Επιχειρήσεων στη Glion (Ελβετία) και αργότερα έκανε μεταπτυχιακό στο Τουριστικό management στο University of Surrey (Αγγλία). Εργάζεται στην Xenia Εκθέσεις - Συνέδρια Α.Ε. ως Project Manager.

Δημακουλέας, Τάκης

Ο Τάκης Δημακουλέας γεννήθηκε στη Λαγκάδα Μεσσηνίας και ασχολείται με τη δημοσιογραφία εδώ και αρκετά χρόνια. Σήμερα καλύπτει θέματα τουρισμού για την εφημερίδα "Ημερησία" και το μηνιαίο περιοδικό "The Tourism Report". Είναι παντρεμένος με την Ισμήνη Φραγκιουδάκη και έχει ένα γιο.