close
loading...
close
loading...
close
loading...
Εκδόσεις Μαλλιάρης-Παιδεία
Βιβλιοπροτάσεις
Bazaar Βιβλίου
Νέες Κυκλοφορίες
Best Sellers
Top 100

ΤΑ ΧΑΡΙΣΜΑΤΙΚΑ ΠΑΙΔΙΑ ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ
18,41 € 16,57 €
κερδίστε 1,84 €
Εξαντλημένο

Κωδικός είδους :
002.7187
Βάρος :
0.628 kg
Συγγραφέας :
Εκδότης :
Διαστάσεις :
24Χ17
Εξώφυλλο :
Μαλακό
Σελίδες :
366
Barcode :
9789603334408
ISBN :
960-333-440-5
Ετος κυκλοφορίας :
2006

Περιγραφή

Είναι γεγονός ότι τα χαρισματικά/ταλαντούχα παιδιά αντιμετωπίζονται ποικιλοτρόπως απο το ευρύτερο κοινωνικό σύνολο. Απόψεις διάφορες και ερμηνείες του όρου "χαρισματικό/ταλαντούχο παιδί" βασίζονται σε συγκεκριμένα μα και διαφορετικά μεταξύ τους χαρακτηριστικά. Η πολυπλοκότητα και η σύγχιση στην ερμηνεία και κατά συνέπεια στην κατανόηση της έννοιας είχε και εν μέρει συνεχίζει να έχει σαν αποτέλεσμα μια όχι ευρεία αποδοχή της στο κοινωνικό σύνολο. Η κοινωνική στάση απέναντι στα χαρισματικά παιδιά βασίζεται κυρίως σε διάφορους μύθους όπως αυτόν της δημιουργίας μιας ομάδας "ελίτ" και των συνεπειών της (αν τα παιδιά αυτά ομαδοποιηθούν και αντιμετωπισθούν διαφορετικά στον εκπαιδευτικό χώρο), καθώς και αυτόν της βεβαιότητας ότι τα παιδιά αυτά, λόγω των ιδιαιτέρων τους χαρακτηριστικών, ό,τι και να γίνει θα βρούν τον δρόμο τους και θα τα καταφέρουν.
Τα χαρισματικά/ταλαντούχα παιδιά είναι ανάμεσα μας. Η δική μας ευαισθητοποίηση στην ύπαρξη τους, στην κατανόηση απο μέρους μας των αναγκών τους (γνωστικών, κοινωνικών, συναισθηματικών), στην κάλυψη αυτών των αναγκών και στην απόδοχή τους σαν άτομα είναι έννοιες που δημιουργούν ένα καινούργιο πλαίσιο στον τρόπο που η κοινωνία πρέπει να τα "αντιμετωπίσει". Αυτή η ευαισθητοποίηση θα βοηθήσει τα χαρισματικά/ταλαντούχα παιδιά να αντιληφθούν, να αναπτύξουν και καλλιεργήσουν τα όποια ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους με τέτοιο τρόπο που θα τους δώσει την ευκαιρία μιας πιο ενεργητικής συμμετοχής σε εκπαιδευτικές και κοινωνικές δραστηριότητες. Το βιβλίο αυτό απευθύνεται σε φοιτητές Παιδαγωγικών τμημάτων, τμημάτων Ψυχολογίας, σε εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων, καθώς και σε γονείς για τους οποίους η έννοια της χαρισματικότητας είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα. Έχει σαν σκοπό α) να παρουσιάσει τις κυρίαρχες σύγχρονες τάσεις και απόψεις σχετικά με την επισήμανση των χαρακτηριστικών των χαρισματικών ή ταλαντούχων παιδιών, β) να περιγράψει τις εκπαιδευτικές και συναισθηματικές τους ανάγκες καθώς και το πως αυτές οι ανάγκες μπορούν να καλυφθούν
Συγγραφέας

Τσιάμης, Αθανάσιος

Ο Αθανάσιος ( Νάσος ) Τσιάμης είναι Εκπαιδευτικός Ψυχολόγος. Έχει σπουδάσει Ψυχολογία ( Β.Α., 1983) στο Deree College στην Αθήνα και Εκπαιδευτική Ψυχολογία ( Μ.Α., 1986) στο McGill University στο Μοντρεάλ του Καναδά. Απο τον Φεβρουάριο του 1992 είναι υπεύθυνος του Τμήματος Ψυχολογίας και Συμβουλευτικής της Σχολής Ι.Μ. Παναγιωτόπουλου και διδάσκει στο Πρόγραμμα Ψυχολογίας του Deree College απο τον Οκτώβριο του 1990. Έχει κάνει ανακοινώσεις σε Ευρωπαϊκά και Ελληνικά συνέδρια κυρίως με θέματα που αφορούν την παροχή ειδικών εκπαιδευτικών παροχών / προγραμμάτων για μαθητές με ιδιαίτερες ικανότητες και ταλέντα καθώς και την "ενσωμάτωση" των παροχών αυτών στο σύγχρονο αναλυτικό πρόγραμμα. Είναι μέλος ελληνικών και ξένων επιστημονικών συλλόγων.