close
loading...
close
loading...
close
loading...
Εκδόσεις Μαλλιάρης-Παιδεία
Βιβλιοπροτάσεις
Bazaar Βιβλίου
Νέες Κυκλοφορίες
Best Sellers
Top 100

ΤΕΣΛΑ - ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗ ΜΑΣΚΑ


|


21,00 € 18,90 €
κερδίστε 2,10 €
Εξαντλημένο





Κωδικός είδους :
049.3780
Βάρος :
0.565 kg
Συγγραφέας :
Εκδότης :
Διαστάσεις :
14x21,5
Εξώφυλλο :
Μαλακό
Σελίδες :
526
Barcode :
9789600366174
ISBN :
978-960-03-6617-4
Ετος κυκλοφορίας :
2019

Περιγραφή

Ο προφήτης του νέου επιστημονικού μέλλοντος υπήρξε μια παρεξηγημένη προσωπικότητα. Από την παιδική του ηλικία σε ένα χωριό της σημερινής Κροατίας, όπου ο πατέρας του, ένας ορθόδοξος ιερέας, απέρριπτε το ταλέντο του, μέχρι τα θυελλώδη χρόνια που πέρασε στη Νέα Υόρκη, όπου η έντονη αντιπαλότητά του με τον Τόμας Έντισον γέννησε θριάμβους και αποτυχίες, ο Νίκολα Τέσλα δαιμονοποιήθηκε αλλά και λατρεύτηκε σαν είδωλο. Αυτή η βραβευμένη μυθιστορηματική βιογραφία περιγράφει τις χαοτικές απαρχές του «Προμηθέα του Ηλεκτρισμού», όταν ο ιδιότροπος χαρακτήρας και το ασυμβίβαστο πνεύμα του βρέθηκαν στο επίκεντρο της δημοσιότητας. Για κάθε επιτυχημένη εφεύρεσή του –το εναλλασσόμενο ρεύμα ή την ασύρματη επικοινωνία– προέκυπταν εκατοντάδες άλλες. Όμως ποιος ήταν στ’ αλήθεια ο Τέσλα; Ο Βλάντιμιρ Πίσταλο εισχωρεί στον απόκρυφο κόσμο ενός ανθρώπου στοιχειωμένου από τον θάνατο του μεγαλύτερού του αδερφού, ενός ανθρώπου που πάλεψε με τις εκλάμψεις της παράνοιας και του μεγαλείου, και του οποίου η καχυποψία απέναντι στη θεσμική αρωγή τον οδήγησε στην οικονομική καταστροφή. Μια συναρπαστική ανάπλαση της ζωής και του έργου ενός πρωτοπόρου οραματιστή, που εξακολουθεί να μας εμπνέει και να μας επηρεάζει.



«Υπέροχα γραμμένο, απίστευτα διασκεδαστικό και εκπληκτικά πρωτότυπο, επειδή ακριβώς αφηγείται την ιστορία ενός ανθρώπου ο οποίος, καταπώς λένε, “επινόησε τον εικοστό αιώνα”, πλην όμως η ζωή του παραμένει ένα αίνιγμα. To βιβλίο του Βλάντιμιρ Πίσταλο διακρίνεται από τον πλούτο, τη δύναμη και την αυθεντικότητα έργων που θεωρούνται πλέον κλασικά, όπως το Τενεκεδένιο ταμπούρλο του Γκύντερ Γκρας και το Εκατό χρόνια μοναξιά του Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες».


Τσαρλς Σίμικ


«Το Τέσλα - Το πρόσωπο πίσω από τη μάσκα συνδυάζει το εύρος της βιογραφίας, τη μυχιότητα της μυθοπλασίας και την κομψότητα της ποίησης».


Kirkus Reviews

Μετάφραση: Χρήστος Γκούβης


Συχνά αγοράζονται μαζί