close
loading...
close
loading...
close
loading...
Εκδόσεις Μαλλιάρης-Παιδεία
Βιβλιοπροτάσεις
Bazaar Βιβλίου
Νέες Κυκλοφορίες
Best Sellers
Top 100

ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ Η ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΩΝ
17,71 € 15,94 €
κερδίστε 1,77 €
Εξαντλημένο

Κωδικός είδους :
006.6850
Συγγραφέας :
Εκδότης :
Διαστάσεις :
20χ14
Εξώφυλλο :
Μαλακό
Σελίδες :
210
Barcode :
9789608252783
ISBN :
978-960-8252-78-3
Ετος κυκλοφορίας :
2009

Περιγραφή

Είναι όντως ο δυτικός πολιτισμός ο ανώτερος και το τελικό κριτήριο για όλους τους πολιτισμούς; Τι σημαίνει πολιτισμός; Ποια η σχέση θρησκείας και πολιτισμού; Είμαστε "καταδικασμένοι" να συγκρουστούμε εν ονόματι των πολιτισμών μας; Η Ελλάδα θα αποτελέσει στο μέλλον δορυφόρο της ορθόδοξης Ρωσίας; Είναι η Τουρκία μια διχασμένη χώρα;

Αυτά είναι μερικά από τα δύσκολα ερωτήματα στα οποία προσπαθεί να δώσει απάντηση η μελέτη του Παναγιώτη Ζαρίφη, ο οποίος συνδιαλέγεται με τον καθηγητή Σάμιουελ Χάντιγκτον μέσα από το πολύκροτο βιβλίο του "Η σύγκρουση των πολιτισμών και ο ανασχηματισμός της παγκόσμιας τάξης".
Στο πρώτο μέρος του βιβλίου εξετάζονται οι βασικές έννοιες του τίτλου. Στο δεύτερο μέρος παρουσιάζεται ο κόσμος με τα μάτια του Χάντιγκτον: συγκρούσεις πολιτιστικών στρατοπέδων. Τέλος, ακολουθεί η κριτική αποτίμηση του συγγραφέα στα όσα αναλύθηκαν και τα συμπεράσματα της σκέψης του.

Τα θέματα τίθενται σε όλο το εύρος και το βάθος τους από τον συγγραφέα που δεν διστάζει να συνδιαλλαγεί, ως Έλληνας και παράλληλα πολίτης του κόσμου, με τον αμερικανό καθηγητή.

Αντί προλόγου: Μίμης Ανδρουλάκης.