close
loading...
close
loading...
close
loading...
Εκδόσεις Μαλλιάρης-Παιδεία
Βιβλιοπροτάσεις
Bazaar Βιβλίου
Νέες Κυκλοφορίες
Best Sellers
Top 100

ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΝΗΣΟΥ ΤΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
11,95 € 10,76 €
κερδίστε 1,20 €
Εξαντλημένο

Κωδικός είδους :
000.4565
Βάρος :
0.396 kg
Συγγραφέας :
Εκδότης :
Διαστάσεις :
21χ14
Εξώφυλλο :
Μαλακό
Σελίδες :
244
Barcode :
9789607952943
ISBN :
978-960-7952-94-3
Ετος κυκλοφορίας :
2010

Περιγραφή

Το 13ο αιώνα μια ομάδα Φιλανθρωπινών (τέκτονες, άνθρωποι-θεοί) υποδυόμενοι τους μοναχούς, ξεκίνησαν στη Νήσο των Ιωαννίνων την αναβίωση της απαγορευμένης από την Εκκλησία πλατωνικής φυσικής.

Η επιχείρηση μεταφέρθηκε στο Βατικανό και βοηθήθηκε από το γενικότερο αναγεννησιακό κλίμα που επικρατούσε στην Ιταλία. Τέσσερις αιώνες αργότερα, το 1647, οι ίδιοι μετέφεραν, με τη συγκατάθεση των Οθωμανών, τη φιλοσοφική καλλιέργεια από τη Νήσο ελεύθερα στα Γιάννενα. Τα αντίποινα (αφορισμοί, ομολογίες πίστης, εκτελέσεις κ.λπ.) που ξέσπασαν πήραν τέλος επί Αλή Πασά, του οποίου η προστασία και η ανεξιθρησκία οδήγησαν την πρωτεύουσα της Ηπείρου στη φιλοσοφική πρωτοπορία.

Με γλαφυρή γλώσσα, ο συγγραφέας, απόγονος ενός αφορισμένου Φιλανθρωπινού Μητροπολίτη του 17ου αιώνα, ανασυνθέτει την τραγική ιστορία της απόκρυφης ελληνικής αναγέννησης, και αποτολμά μία γενικότερη θεώρηση της Ιστορίας του ανθρωπίνου γίγνεσθαι, από την εποχή του Homo Sapiens έως τον επιταχυντήρα του C.E.R.N.
Συγγραφέας

Δελλής, Δημήτρης

Ο Δημήτρης Δελλής γεννήθηκε στο Νησί της λίμνης των Ιωαννίνων το 1947. Μετά την αποφοίτηση του από το Δημοτικό υπήρξε διαδοχικά ψαράς και G.Ο. (Gentil Organisateur) στο Club Mediterranee της Κέρκυρας, του Αιγαίου και το Λεζέν της Ελβετίας. Το 1969 εγκαταστάθηκε στο Παρίσι, όπου δούλεψε ως ηθοποιός και συγγραφέας στο καφεθέατρο και ως οργανωτής ταξιδιών στην Αίγυπτο,στο Μαρόκο,στη Μέση Ανατολή και στο Αφγανιστάν. Το 1977 ίδρυσε το γραφείο ταξιδιών Grecorama και άφησε εποχή με τις θεματικές ιστορικές κρουαζιέρες που εμπνέονταν από την ελληνική ιστορία και μυθολογία (Ιλιάδα, Οδύσσεια, Αργοναυτική Εκστρατεία, Εννέα νύκτες με τις Μούσες, Περιηγήσεις του Ηροδότου). Το 1984 δημιούργησε στο Παρίσι την Ελληνική Αγορά, η οποία δραστηριοποιήθηκε στην διοργάνωση εκθέσεων Ελλήνων εικαστικών, στην παρουσίαση βιβλίων των αρχαίων συγγραφέων, στην υπεράσπιση και προβολή του ελληνικού πολιτισμού. Από το 1998 που αποποιήθηκε τελείως το υλιστικό γίγνεσθαι ζει μοναχικά στην γενέτειρα του Νήσο, όπου ασχολείται με την συγγραφή. Το 2000 στον ίδιο εκδοτικό οίκο εξεδόθη το πρώτο του σύγγραμμα "Οι θεοί του Ολύμπου υπάρχουν".