close
loading...
close
loading...
close
loading...
Εκδόσεις Μαλλιάρης-Παιδεία
Βιβλιοπροτάσεις
Bazaar Βιβλίου
Νέες Κυκλοφορίες
Best Sellers
Top 100

ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΜΩΡΟ ΣΑΣ (ΡΕΩ)
19,65 € 17,69 €
κερδίστε 1,97 €
Εξαντλημένο

Κωδικός είδους :
019.3854
Βάρος :
0.314 kg
Συγγραφέας :
Εκδότης :
Διαστάσεις :
24χ17
Εξώφυλλο :
Μαλακό
Σελίδες :
127
ISBN :
978-960-89437-4-2
Ετος κυκλοφορίας :
2008

Περιγραφή

Μέχρι πρόσφατα γνωρίζαμε ελάχιστα πράγματα για τον θαυμαστό κόσμο του νεογέννητου, ο οποίος, αν και σύντομης διάρκειας, έχει κεφαλαιώδη επίδραση στην ανάπτυξη του παιδιού και καθορίζει, σε πολλά επίπεδα, τη στάση του ενήλικου πλέον ατόμου προς τη ζωή.

Οι συγγραφείς του βιβλίου, ο ένας παιδίατρος και η άλλη ψυχολόγος, βασιζόμενοι στις τελευταίες επιστημονικές έρευνες και παρατηρήσεις παιδιάτρων και νεογνολόγων, μας περιγράφουν τα απίστευτα πράγματα που μπορούν να κάνουν τα νεογέννητα, από το πρώτο κιόλας λεπτό της ζωής τους, και πώς θα μπορέσουμε, χρησιμοποιώντας αυτή τη γνώση, να κάνουμε την είσοδο τους στη ζωή περισσότερο ευπρόσδεκτη, ομαλή και ευτυχισμένη.

Η περιήγηση στις ικανότητες των νεογέννητων ξεκινάει λίγο πριν από την έξοδο τους από τη μήτρα, όπου μαθαίνουμε ότι, μεταξύ άλλων, τα έμβρυα χαμογελούν, "προπονούνται" στο θηλασμό πιπιλίζοντας το δάκτυλό τους, χασμουριούνται, κάνουν βήματα.

Μόλις γεννιούνται, έστω και λίγων μόλις λεπτών, μπορούν να μπουσουλίσουν, να βρουν μόνα τους το στήθος της μητέρας και να αρχίσουν να θηλάζουν. Είναι σε θέση να αναγνωρίσουν τη φωνή της μητέρας τους, και να μιμηθούν τις εκφράσεις μας. Προτιμούν τη ζωντανή ανθρώπινη φωνή παρά το ραδιόφωνο ή κάποια ηχογράφηση. Ακόμη, κινούν ανεπαίσθητα το σώμα τους σε συγχρονισμό με τη φωνή της μητέρας τους, εκτελώντας ένα είδος χορού καθώς εκείνη μιλάει. Έχουν δε την ωριμότητα να απλώνουν το χέρι τους με σκοπό να φτάσουν κάποιο αντικείμενο.

Το βιβλίο περιέχει επίσης ένα ξεχωριστό κεφάλαιο για την υιοθεσία, επιλογή πλέον πολλών ζευγαριών, που προσεγγίζει με ευαισθησία τη διαμόρφωση του δεσμού μεταξύ γονέα και υιοθετημένου παιδιού. Τέλος, βοηθά τους νέους γονείς να κατανοήσουν τη συμπεριφορά του νεογέννητου, ώστε να το υποδεχθούν στον κόσμο των ανθρώπων με τις πιο ευνοϊκές συνθήκες και να του δώσουν τα εφόδια που θα το θωρακίσουν σε ολόκληρη τη ζωή του.