close
loading...
close
loading...
close
loading...
Εκδόσεις Μαλλιάρης-Παιδεία
Βιβλιοπροτάσεις
Bazaar Βιβλίου
Νέες Κυκλοφορίες
Best Sellers
Top 100

ΤΥΡΑΝΝΟΣ - Η ΜΑΧΗ ΣΤΟΝ ΠΟΤΑΜΟ ΙΑΞΑΡΤΗ
15,90 € 11,13 €
κερδίστε 4,77 €
Διαθέσιμο - Συνήθως αποστέλλεται σε 1 με 5 εργάσιμες ημέρες

Κωδικός είδους :
085.2274
Βάρος :
0.67 kg
Συγγραφέας :
Εκδότης :
Διαστάσεις :
21χ15
Εξώφυλλο :
Μαλακό
Σελίδες :
556
Barcode :
9789604575480
ISBN :
978-960-457-548-0
Ετος κυκλοφορίας :
2012

Περιγραφή

Ο Δαρείος ακόμη ξιφομαχούσε μ'έναν άνδρα από την τελευταία επίθεση. Έβγαλε μια κραυγή κι ο αντίπαλός του στρίγκλισε καθώς ο Δαρείος του έκοψε το κεφάλι. Ο άνδρας έπεσε μακριά κι αίμα πετάχτηκε απ'το λαιμό κι οι τρεις δορατοφόροι ένιωσαν να τους κόβεται η ανάσα καθώς προσπάθησαν να τον καλύψουν.
"Το ξίφος!" είπε ο Κινέας κι έβαλε το χέρι στην πλάτη του κι ο Δαρείος του έδωσε το ξίφος, έτσι απλά.
Ο Κινέας έκανε ένα βήμα μπροστά, ακούμπησε την ασπίδα του στη λόγχη του δόρατος του πρώτου άνδρα-εκεί που μπορούσε να τη νιώσει-έσπρωξε με δύναμη και τον ακινητοποίησε. Ο άντρας πάτησε γερά κι έσπρωξε κι αυτός προς τον Κινέα και δυο άντρες πίσω του τον στήριζαν. Ο Κινέας ένιωσε την πίεση και γέρνοντας λύγισε τα γόνατά του, γλίστρησε χαμηλά, γονατισμένος πάνω στη νοτισμένη πέτρα και πέρασε την ασπίδα του κάτω από αυτήν του αντιπάλου του. Τίναξε το ξίφος χαμηλά, ένιωσε το στόχο του και σηκώθηκε όρθιος σπρώχνοντας με τα πόδια, ενώ ο Δαρείος τον κάλυπτε από πίσω. Ο αρχηγός των δορατοφόρων έπεσε προς τα πίσω φωνάζοντας οτι είχε λαβωθεί. Οιυπόλοιποι διαλύθηκαν κι έφυγαν όπως μπορούσαν απ'τον τρόμο τους, μπροστά στο αίμα και το σκοτάδι. Ο Δαρείος σηκώθηκε και πάλι δίπλα του, αφού βρήκε το ξίφος του άνδρα, του οποίου είχε κόψει τον καρπό.
"Σ'ευχαριστώ", είπε ο Κινέας, ενώ ο δαίμονας της μάχης απομακρυνόταν και τα γόνατά του άρχισαν να τρέμουν. Ο χιτώνας του ήταν μουσκεμένος από ιδρώτα και παραλίγο να σωριαστεί απ'την κούραση. Όμως ήταν ζωντανός! "Μην το σκέφτεασαι", είπε ο Δαρείος σε επίσημα περσικά. Το πρόσωπό του είχε χλωμιάσει, μα κατάφερε να χαμογελάσει."ΜΠορώ να έχω πίσω το ξίφος μου;"

Μετάφραση - επιμέλεια: "Ad Verbum" Υπηρεσίες μεταάφρασης-διερμηνείας απομαγνητοφώνησης-οργάνωσης συνεδρίων.


Συχνά αγοράζονται μαζί