close
loading...
close
loading...
close
loading...
Εκδόσεις Μαλλιάρης-Παιδεία
Βιβλιοπροτάσεις
Bazaar Βιβλίου
Νέες Κυκλοφορίες
Best Sellers
Top 100

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΛΕΣ ΜΗΤΕΡΕΣ
16,96 € 8,50 €
κερδίστε 8,46 €
Εξαντλημένο

Κωδικός είδους :
002.2314
Εκδότης :
Διαστάσεις :
21χ14
Εξώφυλλο :
Μαλακό
Σελίδες :
332
Barcode :
9789607458452
ISBN :
9607458451
Ετος κυκλοφορίας :
2000

Περιγραφή

Σε μια γυναίκα που τον ρωτούσε πώς να αναθρέψει καλά το παιδί της, ο Φρόυντ απάντησε: "Κάντε ότι νομίζετε αλλά, ό,τι και να κάνετε, δε θα είναι σωστό". Ότι οι περισσότερες μητέρες αγαπούν τα παιδιά τους, είναι βέβαιο. Ότι τα αγαπούν όμως με μια γενναιόδωρη και φωτισμένη αγάπη, είναι λιγότερο βέβαιο. Γιατί, αν κρίνουμε από τα αποτελέσματα, η μητρική αγάπη δεν είναι πάντα ευεγερτική.
Η μητρική αγάπη, που την ύμνησαν ποιητές, μουσικοί και ζωγράφοι από την αρχαιότητα ως τις μέρες μας, δεν είναι, όπως όλοι μας γνωρίζουμε, μόνο ένα ειδυλλιακό τοπίο αλλά είναι επίσης γεμάτη συγκρούσεις, δυσκολίες και προβλήματα -και πολύ περισσότερο στον κόσμο μας που αλλάζει. Πώς μπορεί η σύγχρονη γυναίκα να γίνει καλή μητέρα; Πώς πρέπει μια μητέρα να αγαπάει το παιδί της ώστε να το κάνει ένα άτομο ισορροπημένο, ελεύθερο και υπεύθυνο;

Στη διάρκεια της έρευνας, που έκανε ο Μ. Τ. Μασκινό, συνομιλώντας και με παιδίατρους, ψυχολόγους και ψυχαναλυτές, εναλλάσσονται κομμάτια ζωής, μαρτυρίες, σκέψεις και αναλύσεις και σκιαγραφείται ένας πολύ εντυπωσιακός πίνακας για τις μητέρες και τη μητρότητα.

Ένα βιβλίο που πρέπει να διαβαστεί από όλους.