close
loading...
close
loading...
close
loading...
Εκδόσεις Μαλλιάρης-Παιδεία
Βιβλιοπροτάσεις
Bazaar Βιβλίου
Νέες Κυκλοφορίες
Best Sellers
Top 100

ΦΙΛΙΠΠΟΣ Ο ΜΑΚΕΔΩΝ
21,20 € 7,50 €
κερδίστε 13,70 €
Διαθέσιμο - συνήθως αποστέλλεται εντός πέντε εργάσιμων ημερών

Κωδικός είδους :
085.0682
Συγγραφέας :
Εκδότης :
Διαστάσεις :
24χ16
Εξώφυλλο :
Σκληρό
Σελίδες :
318
Barcode :
9789602393093
ISBN :
960-239-309-2
Ετος κυκλοφορίας :
1997

Περιγραφή

Μια ιστορική βιογραφία βιασισμένη σε εμπεριστατωμένες πηγές από αρχαιολογικές ανακαλύψεις, επιγραφές, νομίσματα, μαρτυρίες αρχαίων συγγραφέων και εργασίες σύγχρονων ερευνητών, Ελλήνων και ξένων.
Tο βιβλίο, γραμμένο από τον Αγγλο καθηγητή Ν. G. L. Ηammond, είναι μια ενδιαφέρουσα πηγή πληροφοριών, με νέα στοιχεία για κάθε ειδικό ερευνητή και παράλληλα ένα βιβλίο για τον αναγνώστη που θέλει να γνωρίσει τα έργα του Φιλίππου, του τόσο σημαντικού αυτού βασιλιά της Μακεδονίας κι επιπλέον να ενημερωθεί για το μακεδονικό κράτος, την πορεία ανάπτυξής του και τις σχέσεις με τις πόλεις-κράτη, για τα παράλληλα γεγονότα της εποχής εκείνης κτλ.
Η μετάφραση και η επιμέλεια έγιναν από τον Πάνο Θεοδωρίδη.


Συχνά αγοράζονται μαζί
Συγγραφέας

Hammond, Nicolas Goeffrey Lempriere

Ο N. G. L. Hammond (1907-2001) υπήρξε διακεκριμένος βρετανός ιστορικός, ειδικευμένος στην αρχαία ελληνική ιστορία και στην ιστορία της αρχαίας Μακεδονίας. Ολοκλήρωσε τις σπουδές του στα κολέγια Fettes College, Gonville και Caius College του Καίμπριτζ. Κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου συμμετείχε στην Ελληνική Εθνική Αντίσταση, ως μέλος της Βρετανικής Στρατιωτικής Αποστολής. Μετά τον πόλεμο διετέλεσε διευθυντής σπουδών στο Clifton College μεταξύ 1954-1962, και στη συνέχεια καθηγητής ελληνικών σπουδών στο Πανεπιστήμιο του Bristol μεταξύ 1962-1973. Ως ιστορικός έγινε κυρίως γνωστός για τις εργασίες του για τον Μέγα Αλέξανδρο και υποστήριξε σθεναρά την αιγαιακή προέλευση του πολιτισμού των μακεδόνων βασιλέων, πριν η αρχαιολογική σκαπάνη φέρει στο φως τα ευρήματα των ανακτόρων της Βεργίνας. Για την επιστημονική του προσφορά τιμήθηκε με τους τίτλους Commander of the British Empire (CBE) και Distinguished Service Order (DSO). Πέθανε στις 24 Μαρτίου του 2001.