close
loading...
close
loading...
close
loading...
Εκδόσεις Μαλλιάρης-Παιδεία
Βιβλιοπροτάσεις
Bazaar Βιβλίου
Νέες Κυκλοφορίες
Best Sellers
Top 100

ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΠΕΡΙ ΠΑΡΡΗΣΙΑΣ
15,90 € 14,31 €
κερδίστε 1,59 €
Εξαντλημένο

Κωδικός είδους :
101.6430
Βάρος :
0.384 kg
Συγγραφέας :
Εκδότης :
Διαστάσεις :
16χ23
Εξώφυλλο :
Μαλακό
Σελίδες :
190
Barcode :
9789608097810
ISBN :
978-960-8097-81-0
Ετος κυκλοφορίας :
2016

Περιγραφή

"...πολλές φορές, συγχισμένοι από την επιτίμηση δεν αντιλαμβάνονται τη φρόνηση. Κάποτε νομίζουν ότι ο θεραπευτής παραλογίζεται επιτιμώντας τους ενώ δεν έχουν σφάλει, ή ότι παρέβλεψε κά­τι από αυτά που ακόμη και ένας σοφός ενδέχεται να παραβλέψει, ή ότι είναι μεν πιο συνετός, αλλά δεν τους αγαπά ή τους μισεί ή τους φθονεί..."

Ένα μικρό απόσπασμα μιας πρώιμης, αρχαιοελληνικής ψυχοθεραπευτικής πραγματείας. Η επικούρεια μέθοδος της παρρησίας, μακρυνός πρόγονος της ψυχανάλυσης, απαιτούσε "να λέγονται όλα από όλους", στα πλαίσια ομαδικών συνεδριών. Στο "Περί παρρησίας του Φιλόδημου", ανακαλύπτουμε -έστω, σε αποσπασματική μορφή- την ψυχοθεραπευτική μέθοδο που εφαρμοζόταν στην αρχαιότητα από τους Επικούρειους.

Το "Περί παρρησίας" είναι ένα από τα έργα του επικούρειου Φιλόδημου, που περιλαμβάνονται στους Πάπυρους του Ερκουλάνεουμ (Ηράκλειο)· η πόλη βρίσκεται κοντά στη σημ. Νάπολη. Το 79 μ.Χ. αφανίστηκε από την έκρηξη του Βεζούβιου. Οι αμέτρητοι πάπυροι σώζονται σε απανθρακωμένη μορφή, ωστόσο με τις νέες τεχνολογίες η ανάγνωσή τους είναι πλέον εφικτή -αν και ιδιαίτερα επίπονη- και το έργο της αποκατάστασης των κειμένων τους συνεχίζεται, με τη συνδρομή μιας πλειάδας ειδικών και επιστημόνων.

Εισαγωγή, σχόλια: Χρήστος Γιαπιτζάκης.

Για να γράψετε την κριτική σας θα πρέπει να συνδεθείτε ως χρήστης συμπληρόνωντας την διπλανή φόρμα..

Ξεχάσατε τον κωδικό;
Νέος λογαριασμός;

Χρήστης
Κωδικός