close
loading...
close
loading...
close
loading...
Εκδόσεις Μαλλιάρης-Παιδεία
Βιβλιοπροτάσεις
Bazaar Βιβλίου
Νέες Κυκλοφορίες
Best Sellers
Top 100

ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ
13,12 € 11,81 €
κερδίστε 1,31 €
Εξαντλημένο

Κωδικός είδους :
019.6538
Συγγραφέας :
Εκδότης :
Διαστάσεις :
21χ14
Εξώφυλλο :
Μαλακό
Σελίδες :
64
Barcode :
9789604520848
ISBN :
978-960-452-084-8
Ετος κυκλοφορίας :
2009

Περιγραφή

Είναι αλήθεια πως η φυσικοθεραπεία για παιδιά είναι ένα ιδιαίτερα παραμελημένο αντικείμενο στη χώρα μας. Ειδικά η αντιμετώπιση των προβλημάτων που δημιουργεί η αιμορροφιλία απαιτεί έγκαιρη φυσικοθεραπευτική παρέμβαση, η οποία αφενός μπορεί να δημιουργήσει τις κατάλληλες προϋποθέσεις πρόληψης δευτερογενών επιπλοκών και αφετέρου να ελαχιστοποιήσει τις πρωτογενείς βλάβες που προκαλεί η νόσος. Ο φυσικοθεραπευτής Σ. Αθανασιάδης συγκεντρώνει τις αναγκαίες γνώσεις και τεχνικές σε έναν πρακτικό οδηγό, με τίτλο "Φυσικοθεραπεία για παιδιά", που κυκλοφορεί από τις Ιατρικές Εκδόσεις ΒΗΤΑ.

Η πρώιμη φυσικοθεραπευτική παρέμβαση καθυστερεί να εφαρμοστεί σε παιδιά που πάσχουν από αιμορροφιλία. Συνέπεια τούτου, η συσσώρευση προβλημάτων στα παιδιά, τα οποία θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί. Οι προαπαιτούμενες εξειδικευμένες γνώσεις γύρω από την ανάπτυξη του παιδιού, το απαραίτητο τμήμα της μεταπτυχιακής εκπαίδευσης, δυστυχώς δεν παρέχεται σε επίπεδο τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Ελλάδα, έχει ως αποτέλεσμα η ελληνική βιβλιογραφία σχετικά με τη φυσικοθεραπεία για παιδιά να είναι σχεδόν ανύπαρκτη.

Τα τελευταία χρόνια η Α΄ Παιδιατρική Κλινική του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, αναγνωρίζοντας την ανάγκη αυτή, ανέλαβε την πρωτοβουλία της φυσικοθεραπευτικής αξιολόγησης και συμβουλευτικής σε αιμορροφιλικά παιδιά, που βρίσκονται σε ιατρική παρακολούθηση από την ομάδα των ιατρών της παραπάνω κλινικής. Την πείρα και τις γνώσεις που συνέλεξε από τη συνεργασία του στο πρόγραμμα αυτό αποτυπώνει στο βιβλίο του ο συγγραφέας, με σκοπό την καταγραφή, αξιολόγηση και εν συνεχεία τη θεραπευτική παρέμβαση σε αιμορροφιλικά παιδιά, έτσι ώστε να συμβάλλει στην ελαχιστοποίηση των μυοσκελετικών προβλημάτων που δημιουργεί η αιμορροφιλία. Στο βιβλίο συνοψίζονται τεχνικές φυσικοθεραπείας αλλά και στρατηγικές αντιμετώπισης που μπορούν να εφαρμοσθούν σε ασθενείς με αιμορροφιλία.

Η έκδοση αυτού του εγχειριδίου καλύπτει μια σημαντική έλλειψη της ελληνικής βιβλιογραφίας και αναμένεται να συμβάλλει σημαντικά στην καλύτερη αντιμετώπιση των ασθενών με αιμορροφιλία, ειδικότερα των παιδιών.
Συγγραφέας

Αθανασιάδης, Ευστάθιος

Ο Στάθης Αθανασιάδης είναι φυσικοθεραπευτής. Αποφοίτησε από το ΤΕΙ Θεσσαλονίκης το 1983. Εξειδικεύτηκε στις εξής θεραπευτικές μεθόδους: Στην νευροεξελικτική αγωγή (NTD, neurodevelopment treatment) Στην Ιδιοδέκτρια Νευρομυϊκή Διευκόλυνση (PNF, proprioceptive neuromuscular facilitation) Στην Αισθητηριακή Ολοκλήρωση (SI, sensory intrgration) Μετέφρασε τα εξής βιβλία: - "Κινητικός έλεγχος, θεωρία και πρακτικές εφαρμογές", Anne Shumway Cook, Marjioeie H. Woollacott - "Η μέθοδος PNF", S.S Adler, D.Beckers, M.Buck - "Θεραπευτικές ασκήσεις", J.V. Basmajian, S.L.Woolf - "Αντιμετώπιση του κορμού στον ενήλικα ημιπληγικό", Joan D. Mohr - "Τεχνικές διευκόλυνσης βασισμένες στις αρχές της νευροεξελικτικής αγωγής", Lois Bly, Alison Whiteside Έγραψε τα εξής βιβλία: - "Θεραπευτική αντιμετώπιση των συμπτωμάτων της Σκλήρυνσης κατά πλάκας" - "Θεραπευτική αντιμετώπιση μυοσκελετικών προβλημάτων σε παιδιά με αιμορροφιλία" - "Περιδέσεις στον αθλητισμό και την Φυσικοθεραπεία" - "Φυσικά μέσα ΟΕΔΒ" Σήμερα εργάζεται στο φυσικοθεραπευτήριό του, στην Θεσσαλονίκη.