close
loading...
close
loading...
close
loading...
Εκδόσεις Μαλλιάρης-Παιδεία
Βιβλιοπροτάσεις
Bazaar Βιβλίου
Νέες Κυκλοφορίες
Best Sellers
Top 100

ΦΥΣΙΚΟ BODYBUILDING (ΑΣΚΗΣΕΙΣ)
19,08 € 17,17 €
κερδίστε 1,91 €
Εξαντλημένο

Κωδικός είδους :
085.1198
Συγγραφέας :
Εκδότης :
Διαστάσεις :
29x21
Εξώφυλλο :
Μαλακό
Σελίδες :
240
Barcode :
9789602396377
ISBN :
960-239-637-7
Ετος κυκλοφορίας :
2003

Περιγραφή

Φυσικό bodybuilding είναι μια υγιής και απαραίτητη για τον άνθρωπο δραστηριότητα, κατά την οποία αυξάνεται η μυϊκή μάζα και η δύναμη, ενώ παράλληλα βελτιώνεται η εμφάνιση, η αεροβική ικανότητα (αντοχή), η ευκαμψία και το πνεύμα. Γενικά επωφελείται ισορροπημένα όλος ο οργανισμός, τόσο σωματικά, όσο και ψυχικά, συναισθηματικά και πνευματικά. Δεν έχει καμία σχέση με απαγορευμένες ουσίες (φάρμακα). Στόχος του βιβλίου είναι να περιγραφεί η σωστή και ασφαλής εκτέλεση των περισσότερων ασκήσεων του bodybuilding ώστε οι ασκούμενοι να έχουν τα μέγιστα μυϊκά οφέλη και να αποφύγουν τυχόν τραυματισμούς. Απευθύνεται σε όσους ασχολούνται με βάρη και θέλουν να μάθουν ή να βελτιώσουν την τεχνική στις ασκήσεις που εκτελούν. Το βιβλίο είναι γραμμένο σε στυλ εγκυκλοπαίδειας, δηλαδή ο αναγνώστης μπορεί να διαβάσει κατευθείαν το κεφάλαιο που τον ενδιαφέρει, χωρίς να διαβάσει τα προηγούμενα. Τα βασικά χαρακτηριστικά του βιβλίου, το οποίο το καθιστούν πρωτότυπο και πλήρες στο είδος του, είναι:
Θεωρία: Δίνονται πληροφορίες για το ερειστικό και το μυϊκό σύστημα (συνοπτικά και κατανοητά). Επίσης περιγράφονται οι αρθρώσεις, οι κινήσεις που λαμβάνουν χώρα και οι μύες (αγωνιστές και συναγωνιστές) που συμμετέχουν. Παράλληλα, σκίτσα απεικονίζουν τις κινήσεις που γίνονται στις αρθρώσεις αυτές για βαθύτερη κατανόηση.
Ασκήσεις: Οι μυϊκές ομάδες που αναλύονται είναι: Τετρακέφαλοι, Οπίσθιοι μηριαίοι, Προσαγωγοί, Απαγωγοί, Γλουτοί, Καμπτήρες του ισχίου, Γάμπες, Κάτω πλάτη, 'Ανω πλάτη (φτερά), Τραπεζοειδείς, Δελτοειδείς, (Περι)στροφείς, Λαιμός, Στήθος -- Οδοντωτοί, Κοιλιακοί, Αναπνευστικοί μύες, Δικέφαλοι, Τρικέφαλοι, Πήχεις. Περιγράφονται επίσης ασκήσεις διατάσεων.


Συχνά αγοράζονται μαζί