close
loading...
close
loading...
close
loading...
Εκδόσεις Μαλλιάρης-Παιδεία
Βιβλιοπροτάσεις
Bazaar Βιβλίου
Νέες Κυκλοφορίες
Best Sellers
Top 100

ΦΩΣ, Ο ΜΥΘΟΣ ΤΗΣ ΤΑΧΥΤΗΤΑΣ
20,39 € 14,27 €
κερδίστε 6,12 €
Διαθέσιμο - συνήθως αποστέλλεται εντός πέντε εργάσιμων ημερών

Κωδικός είδους :
006.5614
Βάρος :
0.445 kg
Συγγραφέας :
Εκδότης :
Διαστάσεις :
21χ14
Εξώφυλλο :
Μαλακό
Σελίδες :
364
Barcode :
9789606640223
ISBN :
960-664-022-1
Ετος κυκλοφορίας :
2006

Περιγραφή

Είναι γνωστό ότι τίποτε δεν ταξιδεύει πιο γρήγορα από το φως. Επιπλέον η θεωρία της ειδικής σχετικότητας μας λέει ότι η ταχύτητα του φωτός είναι ίδια, παντού και πάντα. Όμως, μήπως αυτό το θέσφατο της σύγχρονης φυσικής είναι λάθος;
Κάτι τέτοιο ισχυρίζεται ο θεωρητικός φυσικός Joao Magueijo, 35 ετών, ένας επιστήμονας με λαμπρές σπουδές και με μια πολλά υποσχόμενη σταδιοδρομία. Εισάγει τη θεωρία της μεταβαλλόμενης ταχύτητας του φωτός και υποστηρίζει ότι τις πρώτες ημέρες μετά τη δημιουργία του Σύμπαντος, η ταχύτητα του φωτός ήταν μεγαλύτερη από τη σημερινή.
Αν η θεωρία του αποδειχθεί σωστή, επέρχονται θεαματικές αλλαγές σε διάφορα θεμελιώδη ζητήματα: στο ταξίδι στο χρόνο, στις μαύρες τρύπες, στη θεωρία χορδών, ενώ παράλληλα επικυρώνεται η "Μεγάλη Ενοποιημένη Θεωρία".
Όμως, ακόμη κι αν αποδειχθεί ότι η θεωρία του Magueijo δεν είναι σωστή, το βιβλίο του εκθέτει τον τρόπο που εμφανίζονται ρηξικέλευθες ιδέες και το πώς τις αντιμετωπίζει η επιστημονική κοινότητα. Αποκαλύπτει το παρασκήνιο της έρευνας, τα σημεία που ενώνουν τους επιστήμονες και τις καταστάσεις που τους οδηγούν στην παραίτηση από το στόχο τους. Είναι ο αγώνας προκειμένου να μεταπειστεί το επιστημονικό κατεστημένο - η εξιστόρηση μιας ακόμη "αλλαγής παραδείγματος".
Η θεωρία της "Μεγάλης Έκρηξης" είναι μια αποδεκτή ερμηνεία για τη δημιουργία του Κόσμου, ωστόσο υπάρχουν αρκετές πτυχές της που δεν μπορούν να αποδειχθούν.
Οι επιστήμονες ταλανίζονται από παραδοξότητες και φαινόμενα κβαντικής βαρύτητας που κρατούν καλά κλεισμένα τα μυστικά του κόσμου.
Αυτό το έργο είναι η συγκλονιστική ιστορία σχετικά με το πώς η αιρετική ιδέα ενός ιδιοφυούς νεαρού επιστήμονα θα μπορούσε να εκθρονίσει τον Αϊνστάιν και να μεταβάλλει για πάντα την εικόνα μας για το σύμπαν. Ένα βιβλίο που ίσως αποδειχθεί ένα από τα πιο αμφιλεγόμενα της σύγχρονης φυσικής.