close
loading...
close
loading...
close
loading...
Εκδόσεις Μαλλιάρης-Παιδεία
Βιβλιοπροτάσεις
Bazaar Βιβλίου
Νέες Κυκλοφορίες
Best Sellers
Top 100

ΨΥΧΡΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ
35,00 € 31,50 €
κερδίστε 3,50 €
Συνήθως αποστέλλεται εντός 10 εργάσιμων ημερών (προϋπόθεση στοκ προμηθευτή)

Κωδικός είδους :
000.6058
Βάρος :
2.118 kg
Συγγραφέας :
Εκδότης :
Διαστάσεις :
17x24
Εξώφυλλο :
Μαλακό
Σελίδες :
1272
Barcode :
9789604588831
ISBN :
978-960-458-883-1
Ετος κυκλοφορίας :
2019

Περιγραφή

... Ο Ψυχρός Πόλεμος υπήρξε μια από τις πιο μακρές αντιπαραθέσεις των τελευταίων αιώνων, ενώ οι αντίπαλοι συνασπισμοί που διαμορφώθηκαν επί των ημερών του, με επικεφαλής τις υπερδυνάμεις, αποδείχθηκαν οι ευρύτεροι, ισχυρότεροι και σταθερότεροι όλων των εποχών. 'Ανευ προηγουμένου υπήρξε επίσης ο διπολισμός του Ψυχρού Πολέμου, με την έννοια της σχεδόν καθολικής διαίρεσης της υφηλίου σε δύο αντίπαλα στρατόπεδα, χωρίς να μένουν περιθώρια ικανά για μια θέση ουδετερότητας. Ποτέ άλλοτε επιπρόσθετα δύο συνασπισμοί που βρίσκονταν σε θέση αντιπαράθεσης δεν χαρακτηρίζονταν από τόσο θεμελιωδώς αντίπαλες ιδεολογικές κοσμοθεωρήσεις. Ποτέ άλλοτε, τέλος, ο εξοπλιστικός ανταγωνισμός δύο αντίθετων στρατοπέδων δεν έθετε σε κίνδυνο όχι μόνο την παγκόσμια ειρήνη, αλλά και αυτήν ακόμα την ύπαρξη του ανθρώπινου γένους...
Κώστας Λαναράς

Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 15 Απριλίου 1961. Απόφοιτος Βαρβακείου και τελειόφοιτος Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου( Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών). Σπούδασε επίσης Σκηνοθεσία Κινηματογράφου και συμμετείχε σε ταινίες μικρού μήκους ως σκηνοθέτης και σεναριογράφος. Για πολλά χρόνια εργάστηκε ως στέλεχος ναυτιλιακών εταιριών και στη συνέχεια δραστηριοποιήθηκε στο χώρο του εμπορίου. Το 2004 κυκλοφόρησε το πρώτο του βιβλίο ΕΘΝΙΚΟΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ: Κίνημα-Κόμμα-Κράτος από τις εκδόσεις ΕΝΤΟΣ.

Ο ΨΥΧΡΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ: Γεωπολιτική-Διπλωματία-Πυρηνική Στρατηγική είναι το δεύτερο βιβλίο το οποίο μπορεί να θεωρηθεί η χρονική συνέχεια του πρώτου. Ερευνητής και μελετητής της σύγχρονης παγκόσμιας Ιστορίας, αναλύει και φωτίζει τα γεγονότα, με τρόπο πρωτότυπο, για τα ελληνικά δεδομένα. Απεβίωσε από καρδιακή ανακοπή στις 28/12/2018 στην οικία του στο Βύρωνα.