close
loading...
close
loading...
close
loading...
Εκδόσεις Μαλλιάρης-Παιδεία
Βιβλιοπροτάσεις
Bazaar Βιβλίου
Νέες Κυκλοφορίες
Best Sellers
Top 100

"ΤΣΑΜΗΔΕΣ" ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ ΚΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ
17,00 € 15,30 €
κερδίστε 1,70 €
Ελάχιστο απόθεμα - συνήθως αποστέλλεται εντός δέκα εργάσιμων ημερών

Κωδικός είδους :
006.8866
Βάρος :
0.306 kg
Συγγραφέας :
Εκδότης :
Διαστάσεις :
14x21
Εξώφυλλο :
Μαλακό
Σελίδες :
240
Barcode :
9786185371203
ISBN :
978-618-5371-20-3
Ετος κυκλοφορίας :
2019

Περιγραφή

Την εποχή που η Ευρώπη παίρνει ιστορικές αποφάσεις για το μέλλον της, η πατρίδα μας βιώνει, επί σχεδόν 10 χρόνια, μια πολύπλευρη κρίση που δεν είναι μόνο οικονομική. Είναι πρωτίστως αξιακή. Έννοιες και αξίες που συνδέονται με τον ελληνισμό και τη διαχρονική του παρουσία, όπως ο πατριωτισμός, η εθνική υπερηφάνεια, η θρησκευτική προσήλωση, το εθνικό φρόνημα και η εθνική ασφάλεια και άμυνα, διαστρεβλώνονται επιδέξια ή απαξιώνονται. Και όλα αυτά, σε ένα περιβάλλον διεθνών ανακατατάξεων τεράστιας στρατηγικής και γεωπολιτικής σημασίας.
Το λεγόμενο «τσάμικο ζήτημα» είναι πολιτικά, ιστορικά και νομικά ανύπαρκτο για την ελληνική πλευρά, αυτό όμως δε σημαίνει ότι δεν πρέπει να υπερασπιζόμαστε την ιστορική αλήθεια και το δίκιο μας, αν χρειαστεί. Τα σημάδια της ναζιστικής θηριωδίας και οι πράξεις του εθνικοσοσιαλισμού και των συνεργατών του Μουσουλμάνων Τσάμηδων, δεν μπορούν να σβηστούν από την ιστορική μνήμη.
Μόνο έτσι θα αντιμετωπιστούν η προπαγάνδα και η κατάσταση που εθνικιστικοί αλβανικοί κύκλοι, για πολιτικούς λόγους αλλά και για ιδιοτελή οικονομικά συμφέροντα, προσπαθούν να δημιουργήσουν. Μόνο έτσι θα σταματήσει η εθνική φοβία και θα μπουν στο περιθώριο οι ιδεολογικές αγκυλώσεις από την περίοδο του Εμφύλιου, που συσκοτίζουν την ιστορική πραγματικότητα και οδηγούν στη σιωπή και την ανοχή. Μόνο έτσι, η συνείδησή μας θα παραμένει σε εγρήγορση, ώστε να μην υπάρξουν ποτέ στο μέλλον ανάλογα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.