close
loading...
close
loading...
close
loading...
Εκδόσεις Μαλλιάρης-Παιδεία
Βιβλιοπροτάσεις
Bazaar Βιβλίου
Νέες Κυκλοφορίες
Best Sellers
Top 100

3906 Μ.Χ. ΘΕΜΕΛΙΩΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ




15,00 € 13,50 €
κερδίστε 1,50 €
Εξαντλημένο





Κωδικός είδους :
006.8352
Βάρος :
0.33 kg
Συγγραφέας :
Εκδότης :
Διαστάσεις :
15χ20
Εξώφυλλο :
Μαλακό
Σελίδες :
207
Barcode :
9789609374750
ISBN :
978-960-93-7475-0
Ετος κυκλοφορίας :
2015

Περιγραφή

Η «Κοιλάδα των Ρόδων» μοιάζει να είναι μια ταξιδιωτική περιηγηση του Π. Ντηνάχ στο Μέλλον, στον 40ο αι. μ.χ., σ'έναν κόσμο όπου όλα τα όνειρα και οι ελπίδες , όλες οι ουτοπίες παίρνουν σάρκα και οστά. Το ουσιώδες μήνυμα που μας μεταφέρει δεν είναι υλικής φύσης αλλά πνευματικής. Η ανθρωπότητα του 40ου αι.έχει καταφέρει να συνθέσει την τεχνολογική πρόοδο και την επιστήμη με την θρησκευτική ανάγκη του ανθρώπου, ανυψώνοντας και τις δύο αυτές όψεις προς την πνευματικότητα που πλέον βιώνει.
Είναι φαντασίωση όλο αυτό, είναι αποκυήματα ενός ασθενικόυ μυαλού, ή μήπως μια πρόγευση του μέλλοντος; Αν όλο αυτό είναι ένα μέλλον που θα μπορούσαμε να χτίσουμε, τότε πού και πότε ακριβώς πρέπει να μπουν τα θεμέλια του; Ποιά είναι τα χαρακτηριστικά αυτού του κόσμου σε μεγάλους τομείς, όπως η Τεχνολογία, ο Πολιτισμός και η Πνευματικότητα; Πόσο μακριά είμαστε σήμερα απ'αυτά; Τι θα μπορούσαμε να αλλάξουμε για να μπορέσει αυτό το μέλλον να θεμελιωθεί σήμερα;
Απο την «Κοιλάδα των Ρόδων», που μας δίνει το περίγραμμα αυτού του κόσμου, μπορούμε να «κλέψουμε» μια εικόνα ενός πιθανού μέλλοντος της ανθρωπότητας. Δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι για την έκβαση αλλά για κάθε δημιουργικό πνεύμα εκεί κρύβεται και η μεγαλύτερη πρόκληση. Εμείς είμαστεαυτοί που θα πρέπει να γεμίσουμς τα κενά της εικόνας με τη δημιουργικότητα, την φαντασία μας αλλά και την συνεχή ακούραστη προσπάθεια μέχρι την τελική επίτευξη.