close
loading...
close
loading...
close
loading...
Εκδόσεις Μαλλιάρης-Παιδεία
Βιβλιοπροτάσεις
Bazaar Βιβλίου
Νέες Κυκλοφορίες
Best Sellers
Top 100

BEST OF ΒΙΕΝΝΗ - ΠΛΑΣΤΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΚΑΙ ΟΔΗΓΟΣ
7,90 €
Συνήθως αποστέλλεται εντός δέκα εργάσιμων ημερών

Κωδικός είδους :
019.9332
Βάρος :
0.06 kg
Συγγραφέας :
Εκδότης :
Διαστάσεις :
10x21
Εξώφυλλο :
Μαλακό
Barcode :
9786185211370
ISBN :
978-618-5211-37-0
Ετος κυκλοφορίας :
2018

Περιγραφή

Η Βιέννη δεν είναι απλά μια πόλη, είναι μια σημαντική πρωτεύουσα της κεντρικής Ευρώπης και από παλαιά παγκόσμιος πόλος έλξης καλλιτεχνών. Γενέτειρα η ίδια πολλών σημαντικών προσωπικοτήτων των Τεχνών και των Επιστημών -ανέδειξε παγκοσμίου φήμης μουσικούς, ζωγράφους, λογοτέχνες και επιστήμονες όπως ο Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ, ο Γκούσταφ Κλιμντ, ο Έγκον Σίλε, ο Σίγκμουντ Φρόιντ- την παράδοση της πολιτιστικής πρωτεύουσας.
Ο ποταμός Δούναβης τη διατρέχει και η γοητεία του τοπίου της έχει καταγραφεί όχι μόνο στη λογοτεχνία αλλά και στη μουσική. Όλοι γνωρίζουμε τη μελωδία ίσως του πιο γνωστού βαλς σε ολόκληρο τον κόσμο, του Γαλάζιου Δούναβη, που το συνέθεσε ο αυστριακός μουσικός Γιόχαν Στράους ο νεότερος.
Ο αριθμός των κατοίκων της πλησιάζει τα 2 εκατομμύρια και είναι το σημαντικότερο οικονομικό, πολιτιστικό και οικονομικό κέντρο. Η πόλη έχει λιμάνι και αυτό έχει βοηθήσει ιδιαίτερα στην ανάπτυξή της στην ευρύτερη περιοχή της κεντρικής Ευρώπης. Γι' αυτό άλλωστε εκτός από την επένδυση στον τουρισμό, η Βιέννη έχει και σοβαρές βιομηχανίες παραγωγής προϊόντων. Η πόλη είναι επίσης έδρα διεθνών οργανισμών, όπως ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών.
Η πόλη ιδρύθηκε περίπου το 500 π.Χ. από τους Κέλτες, έγινε ρωμαϊκό συνοριακό προπύργιο, τον Μεσαίωνα ήταν έδρα της δυναστείας των Αψβούργων και διετέλεσε πρωτεύουσα της Αγίας Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, δηλαδή της Ρώμης του Πάπα. Οι πολιορκίες της πόλης από τους Οθωμανούς απέτυχαν και η Βιέννη έγινε το τείχος κατά της περαιτέρω επέκτασης της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας στην Ευρώπη. Ένας τοπικός θρύλος θέλει από αυτήν τη νίκη να γεννήθηκαν και τα κρουασάν, που έχουν το σχήμα της ημισελήνου, το οποίο εμπνεύστηκαν οι αυστριακοί αρτοποιοί. Τον 19ο αι. υπήρξε πρωτεύουσα της Αυστριακής και αργότερα της Αυστροουγγρικής Αυτοκρατορίας. Ο 20ός αιώνας, εξίσου επεισοδιακός, μετά τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο την κατέστησε αρχικά πρωτεύουσα της Αυστριακής Δημοκρατίας, κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο συγχωνεύθηκε με το γερμανικό κράτος, με το τέλος του πολέμου επανήλθε ως πρωτεύουσα της Αυστρίας.
Η Βιέννη, λόγω της αυτοκρατορικής ατμόσφαιρας μέσα στην οποία αναπτύχθηκε, έχει πολλά εντυπωσιακά αξιοθέατα, τα περισσότερα χτισμένα τους τελευταίους αιώνες. Επίσης αξιόλογα είναι τα μουσεία και τα πάρκα της. Το ιστορικό της κέντρο συγκαταλέγεται στα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. [...]


ΚΛΙΜΑΚΑ: 1:10.000
ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ: 100mm x 205mm / 420mm X 580mm