Βιβλία
- Αρχαία Κείμενα
- Βιογραφίες & Μαρτυρίες
- Γλωσσολογία & Σημειολογία
- Γραμματολογία & Λογοτεχνικό Δοκίμιο
- Γυναίκα - Μητρότητα - Εγκυμοσύνη
- Διατροφή, Βότανα & Υγεία
- Δίκαιο
- Εγκυκλοπαίδειες
- Επιστήμες
- Θρησκείες - Θεολογία
- Ιατρική
- Ιστορία
- Κοινωνιολογία - ΜΜΕ - Δημοσιογραφία
- Λαογραφία - Εθνολογία - Οδοιπορικά - Ταξίδια - Ανακαλύψεις
- Λεξικά
- Λογοτεχνία
- Μαγειρική & Οινολογία
- Μελέτες, Δοκίμια
- Μεταφυσική - Εσωτερισμός - Αναζήτηση
- Ξενόγλωσσα
- Οικονομία - Μάνατζμεντ
- Παιδαγωγική Επιστήμη
- Παιδικά & Νεανικά Βιβλία
- Περιοδικά - Κόμικς - Γελοιογραφίες - Χιούμορ
- Πληροφορική
- Πολιτική - Διεθνείς Σχέσεις
- Συμπληρωματική Ιατρική
- Σχολικά Βιβλία Οργανισμού
- Σχολικά Βοηθήματα
- Ταξιδιωτικοί Οδηγοί & Χάρτες
- Τέχνες
- Τεχνολογία
- Φιλοσοφία - Φιλοσοφικό Δοκίμιο
- Φύση - Περιβάλλον - Οικολογία
- Χόμπυ - Αθλητισμός
- Ψυχολογία - Ψυχιατρική - Ψυχανάλυση
TASTE THE WASTE
κερδίστε 13,66 €
Συνήθως αποστέλλεται εντός 10 εργάσιμων ημερών (προϋπόθεση στοκ προμηθευτή)
Περιγραφή
Τα μισά και πλέον από τα τρόφιμά μας καταλήγουν στα σκουπίδια. Μόνο στη Γερμανία πετιούνται κάθε χρόνο έως και 20 εκατομμύρια τόνοι τροφίμων. Αν πετούσαμε λιγότερα, θα έπεφταν οι τιμές στις παγκόσμιες αγορές και θα υπήρχαν αρκετά για τους πεινασμένους του πλανήτη. Τα τρόφιμα που πετάμε στην Ευρώπη θα επαρκούσαν δύο φορές για να τραφούν οι άτυχοι συνάνθρωποί μας.Όταν έκανε πρεμιέρα τον Οκτώβριο του 2010 η τηλεταινία Απ το ράφι στα σκουπίδια (Frisch ouf den Mu"ll) του Valentin Thurn, η κρατική γερμανική τηλεόραση ARD σημείωσε ρεκόρ τηλεθέασης. Έπειτα από την έκδοση του παρόντος βιβλίου που συνέγραψαν ο Valentin Thrun και ο Stefan Kreutzberger καθώς και την προβολή του ντοκιμαντέρ Taste the Waste, ακολούθησαν καμπάνιες ευαισθητοποίησης από πλήθος καταναλωτικών ενώσεων.
Η άσκοπη σπατάλη τροφίμων είναι φυσικά ασυγχώρητη, το ίδιο όμως και η μοιρολατρική αντιμετώπιση του φαινομένου. Λύσεις υπάρχουν και μπορούν να αναζητηθούν στους τοπικούς συνεταιρισμούς που φέρνουν σε άμεση επαφή τους αγρότες με τους καταναλωτές, καθώς και στην υγιεινή κουζίνα, που γνωρίζει πώς να εκμεταλλευτεί τα υπολείμματα του χθεσινού τραπεζιού.
Για τον Έλληνα αναγνώστη υπάρχουν στο τέλος του βιβλίου κάποιες ιστοσελίδες με πληροφορίες και πρωτοβουλίες που σχετίζονται με το ζήτημα αυτό, το οποίο έχει αρχίσει να συζητείται πλέον και στην ελληνική επικαιρότητα. Πόσο μάλλον τώρα, που η οικονομική συγκυρία μας αναγκάζει να κάνουμε μια πιο προσεκτική διαχείριση στα τρόφιμα και να στηρίζουμε την τοπική μας παραγωγή.