close
loading...
close
loading...
close
loading...
Εκδόσεις Μαλλιάρης-Παιδεία
Βιβλιοπροτάσεις
Bazaar Βιβλίου
Νέες Κυκλοφορίες
Best Sellers
Top 100

WABI SABI (Η ΑΤΕΛΕΙΑ)
10,00 € 9,00 €
κερδίστε 1,00 €
Συνήθως αποστέλλεται εντός 7 εργάσιμων ημερών (προϋπόθεση στοκ προμηθευτή)

Κωδικός είδους :
101.7654
Βάρος :
0.201 kg
Συγγραφέας :
Εκδότης :
Διαστάσεις :
14x21
Εξώφυλλο :
Μαλακό
Σελίδες :
120
Barcode :
9789604269327
ISBN :
978-960-426-932-7
Ετος κυκλοφορίας :
2017

Περιγραφή

Το βιβλίο αποτελείται από μια σειρά διηγημάτων τα οποία ενώνει το κοινό νήμα της φθοράς και της ατέλειας.

Η τάση Wabi Sabi, προερχόμενη από την Ιαπωνία, φέρνει στο επίκεντρο την ασυμμετρία και τη μη αρμονία. Την παροδικότητα. Μνημονεύει το εφήμερο της ζωής. Τίποτα δε μένει αναλλοίωτο. Ό,τι ζει αλλάζει, φθείρεται. Φθορά σημαίνει ζωή. Πρόκειται για έναν τρόπο να δούμε τη ζωή με διαφορετική οπτική και να την εκτιμήσουμε, ακόμη κι όταν με μια πρώτη ματιά φαίνεται άσχημη.

Ο αναγνώστης μπορεί να ταυτιστεί με τους ήρωες των ιστοριών και μέσα από το εν λόγω πρίσμα να δει και τη δική του ιστορία με διαφορετική ματιά, πιο θετική. Να προσπαθήσει να βρει την ομορφιά μέσα στην προσωπική του ατέλεια και στα ανθρώπινα ελαττώματά του.

Μια τέτοιου είδους θέαση της ζωής έχει ιδιαίτερη αξία τα τελευταία χρόνια σε μια χώρα που έχει παρακμάσει. Το κοινό στο οποίο απευθύνεται το βιβλίο είναι ο μέσος Έλληνας, ο οποίος καθημερινά βιώνει τη φθορά και την ατέλεια σε όλες τις εκφάνσεις της στην πολιτική, στην οικονομική, στην επαγγελματική και ίσως στην οικογενειακή και προσωπική ζωή.

Με άλλα λόγια, επιδιώκεται ν’ αποκαλυφθεί στον αναγνώστη μια εσωτερική διαδικασία τοποθέτησης της ύπαρξης στον εξωτερικό κόσμο, όπως την είχε συνοψίσει ο Επίκτητος σε μια ρήση του: Ταράσσει τους άνθρωπους ου τα πράγματα ,αλλά περί των πραγμάτων δόγματα.


Συχνά αγοράζονται μαζί