close
loading...
close
loading...
close
loading...
Εκδόσεις Μαλλιάρης-Παιδεία
Βιβλιοπροτάσεις
Bazaar Βιβλίου
Νέες Κυκλοφορίες
Best Sellers
Top 100

ΑΓΚΑΛΙΑ ΜΕ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ




8,36 € 7,52 €
κερδίστε 0,84 €
Εξαντλημένο





Κωδικός είδους :
000.4577
Συγγραφέας :
Εκδότης :
Διαστάσεις :
22χ14
Εξώφυλλο :
Μαλακό
Σελίδες :
101
Ετος κυκλοφορίας :
1987

Περιγραφή

Με το βιβλίο αυτό δίνεται η ψυχολογική κατάσταση των κρατουμένων στα γερμανικά στρατόπεδα στα οποία "φοίτησε" για κάποιο διάστημα και ο συγγραφέας.
Οι κρατούμενοι δεν ήταν ήρωες. Ήταν άνθρωποι. Με τις φοβίες τους, τις παραξενιές τους, τις ανησυχίες τους και τον τρόμο ζωγραφισμένο στα μάτια τους. Όχι δεν ήταν ήρωες, ήταν όμως μάρτυρες. Ήρωες γίνονταν όταν και η τελευταία ελπίδα ζωής τους εγκατέλειπε και τους φόρτωναν στις κλούβες για εκτέλεση.
Ωστόσο το μαρτύριο τους άξιζε θαυμασμού κι αξίζει, γιατί κοιμώντουσαν αγκαλιά με το θάνατο που τον περίμεναν στην κάθε στιγμή. Ο μαχητής δίνονταν στη μάχη μη υπολογίζοντας πως κάποια σφαίρα θα έγραφε το όνομα του, ενώ ο μάρτυρας μυρίζονταν την αποφορά απ'το νεκρό εαυτό του σακατεμένος απ'τα βασανιστήρια....
Στο δεύτερο μέρος του βιβλίου αυτού γίνεται αναφορά για έναν άθλο που σημείωσε ο ΕΛΑΣ της Ανατολικής Θεσσαλίας, όταν κάπου 1800 αντάρτες με τις μεγάλες εκκαθαριστικές επιχειρήσεις των Γερμανών, τον Απρίλη του 1943 αν και τους έκοψαν τους δρόμους διαφυγής πέρασαν καταμεσής απ'το Θεσσαλικό κάμπο, χώρις να τους πάρουν μυρουδιά οι καταχτητές. Η διαφυγή τους αυτή προς τα 'Αγραφα και την Πίνδο, αποτελεί πραγματικό άθλο, που δε σημειώθηκε στη διάρκεια του αγώνα σε κανένα μέρος της Ελλάδας. Πέρασαν τη λίμνη Κάρλα με τον οπλισμό τους και απόκει με προκαθορισμένο δρομολόγιο έφτασαν στ''Αγραφα και την Πίνδο, χωρίς καμμιά απώλεια.