close
loading...
close
loading...
close
loading...
Εκδόσεις Μαλλιάρης-Παιδεία
Βιβλιοπροτάσεις
Bazaar Βιβλίου
Νέες Κυκλοφορίες
Best Sellers
Top 100

ΑΠΟΚΡΥΦΙΣΤΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ - Ο ΑΠΟΚΡΥΦΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΦΩΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ (ΤΕΥΧΗ 4-10)




5,00 € 4,50 €
κερδίστε 0,50 €
Συνήθως αποστέλλεται εντός 10 εργάσιμων ημερών (προϋπόθεση στοκ προμηθευτή)





Κωδικός είδους :
005.4948
Βάρος :
0.14 kg
Συγγραφέας :
Εκδότης :
Διαστάσεις :
14x21
Εξώφυλλο :
Μαλακό
Σελίδες :
184
Ετος κυκλοφορίας :
1996

Περιγραφή

ΡΟΔΟΣΤΑΥΡΟΙ
Η κίνηση αυτή οφείλεται στην έκδοση ενός βιβλίου κατά το έτος 1614, με τίτλο "Allgemeine und General-Reformation der ganzen Welt. Beneben Fama Fraternitatis des lublichen Ordens des Rosenkreutzes...", που κήρυττε τη γενική μεταρρύθμιση του κόσμου.
Στο δεύτερο μέρος του βιβλίου ανεφέρετο ο μύθος περί του αδελφού Christian Posenkreuz, ο οποίος κατά ένα προσκύνημα στους αγίους τόπους ήλθε σε επικοινωνία με τους "'Αραβες της Dacmar" (Δαμασκός), οι οποίοι τον μύησαν στις απόκρυφες τέχνες και του εμπιστεύθηκαν το "Βιβλίο του Κόσμου" (Liber Mundi). Μετά από μακρύ ταξίδι γύρισε στη Γερμανία και ίδρυσε την "Αδελφότητα των Ροδοσταύρων", με σκοπό τη μεταρρύθμιση του κόσμου.
Το 1615 εκδόθηκε η συνέχεια του "Fama Fraternitatis des R.C." (του Ροδοσταύρου). Σύμφωνα μ' αυτό το κείμενο ο Rosenkreuz γεννήθηκε το 1378 και έζησε 108 χρόνια.
Τα κείμενα αυτά έγιναν αφορμή διαμάχης. Ακολούθησε η συγγραφή κειμένων υπέρ της γνησιότητας και άλλων, που υπεστήριζαν πως η θεωρία δεν έχει ιστορική βάση. Οι περισσότεροι ερευνητές συμφωνούν πως "πνευματικός πατέρας" του Christian Rosekreuz ήταν ο ευαγγελικός θεολόγος Valentin Andreae.


Συχνά αγοράζονται μαζί