Βιβλία
- Αρχαία Κείμενα
- Βιογραφίες & Μαρτυρίες
- Γλωσσολογία & Σημειολογία
- Γραμματολογία & Λογοτεχνικό Δοκίμιο
- Γυναίκα - Μητρότητα - Εγκυμοσύνη
- Διατροφή, Βότανα & Υγεία
- Δίκαιο
- Εγκυκλοπαίδειες
- Επιστήμες
- Θρησκείες - Θεολογία
- Ιατρική
- Ιστορία
- Κοινωνιολογία - ΜΜΕ - Δημοσιογραφία
- Λαογραφία - Εθνολογία - Οδοιπορικά - Ταξίδια - Ανακαλύψεις
- Λεξικά
- Λογοτεχνία
- Μαγειρική & Οινολογία
- Μελέτες, Δοκίμια
- Μεταφυσική - Εσωτερισμός - Αναζήτηση
- Ξενόγλωσσα
- Οικονομία - Μάνατζμεντ
- Παιδαγωγική Επιστήμη
- Παιδικά & Νεανικά Βιβλία
- Περιοδικά - Κόμικς - Γελοιογραφίες - Χιούμορ
- Πληροφορική
- Πολιτική - Διεθνείς Σχέσεις
- Συμπληρωματική Ιατρική
- Σχολικά Βιβλία Οργανισμού
- Σχολικά Βοηθήματα
- Ταξιδιωτικοί Οδηγοί & Χάρτες
- Τέχνες
- Τεχνολογία
- Φιλοσοφία - Φιλοσοφικό Δοκίμιο
- Φύση - Περιβάλλον - Οικολογία
- Χόμπυ - Αθλητισμός
- Ψυχολογία - Ψυχιατρική - Ψυχανάλυση
ΒΑΡΣΙΝΗ - ΤΟΜΟΣ Α'
15,90
€
Συνήθως αποστέλλεται εντός 10 εργάσιμων ημερών (προϋπόθεση στοκ προμηθευτή)
Κωδικός είδους : |
108.5791 |
Βάρος : |
0.52 kg |
|
Συγγραφέας : |
Εκδότης : |
|||
Διαστάσεις : |
13x21 |
Εξώφυλλο : |
Μαλακό |
|
Σελίδες : |
342 |
Barcode : |
9786185695002 |
|
ISBN : |
978-618-5695-00-2 |
Ετος κυκλοφορίας : |
2022 |
Περιγραφή
Γνωρίστηκαν στην Πέλλα, κολυμπώντας στους λουτήρες των ανακτόρων, εκείνος νήπιο δύο χρονών, εκείνη κοριτσάκι εννέα ετών. Ξαναβρέθηκαν στη Φοινίκη, εκείνος θριαμβευτής στρατηλάτης κι εκείνη χήρα δύο Ρόδιων στρατηγών. Έσμιξαν στη Μάραθο της Συρίας κι έμειναν εραστές για έξι ολόκληρα χρόνια...Οι περισσότεροι σύγχρονοι συντάκτες της αρχαίας ελληνικής ιστορίας, καταδίκασαν στην αφάνεια την Βαρσίνη του Αρτάβαζου. Κανείς δεν ξέρει σε τι τους ενόχλησε η πολύχρονη και ιστορικά βεβαιωμένη παρουσία αυτής της γυναίκας στο πλευρό του Μακεδόνα βασλιά.
Κι όμως η ύπαρξη της Περσίδας αρχόντισσας, αναφέρεται με αρκετές λεπτομέρειες τόσο από τον Αρριανό όσο κι από τον Πλούταρχο, αρκεί να ξέρει κανείς να διαβάζει λίγο πιο πίσω από τις λέξεις. Η Βαρσίνη μάλιστα απέκτησε κι έναν γιο από τον Μακεδόνα βασιλιά, τον Ηρακλή, ο οπρίος είχε το ίδιο τραιγικό τέλος με τη μητέρα του, ενώ οι αδελφές της παντρεύτηκαν τον Πτολεμαίο και τον Ευμένη και η θυγατέρα της τον Νέαρχο.
Τούτο το ιστορικό μυθιστόρημα, βασισμένο κατά κύριο λόγο σε αληθινά γεγονότα, προσπαθεί να αποκαταστήσει την αδικία, προβάλλοντας τη ζωή, την προσωπικότητα και το κοινωνικό περιβάλλον της Βαρσίνης, μιας υπέροχης γυναίκας, που μοιράστηκε με τον ένδοξο στρατηλάτη και τις καλές και τις κακές στιγμές της μεγαλύτερης περιπέτειας στην ιστορία του ελληνισμού.
Ο πρώτος τόμος ξεκινά από τη γνωριμία της Βαρσίνης με τον Αλέξανδρο στην Πέλλα και φτάνει έως τη νικηφόρα μάχη των Γαυγαμήλων, στα βόρεια της Μεσοποταμίας.