Βιβλία
- Αρχαία Κείμενα
- Βιογραφίες & Μαρτυρίες
- Γλωσσολογία & Σημειολογία
- Γραμματολογία & Λογοτεχνικό Δοκίμιο
- Γυναίκα - Μητρότητα - Εγκυμοσύνη
- Διατροφή, Βότανα & Υγεία
- Δίκαιο
- Εγκυκλοπαίδειες
- Επιστήμες
- Θρησκείες - Θεολογία
- Ιατρική
- Ιστορία
- Κοινωνιολογία - ΜΜΕ - Δημοσιογραφία
- Λαογραφία - Εθνολογία - Οδοιπορικά - Ταξίδια - Ανακαλύψεις
- Λεξικά
- Λογοτεχνία
- Μαγειρική & Οινολογία
- Μελέτες, Δοκίμια
- Μεταφυσική - Εσωτερισμός - Αναζήτηση
- Ξενόγλωσσα
- Οικονομία - Μάνατζμεντ
- Παιδαγωγική Επιστήμη
- Παιδικά & Νεανικά Βιβλία
- Περιοδικά - Κόμικς - Γελοιογραφίες - Χιούμορ
- Πληροφορική
- Πολιτική - Διεθνείς Σχέσεις
- Συμπληρωματική Ιατρική
- Σχολικά Βιβλία Οργανισμού
- Σχολικά Βοηθήματα
- Ταξιδιωτικοί Οδηγοί & Χάρτες
- Τέχνες
- Τεχνολογία
- Φιλοσοφία - Φιλοσοφικό Δοκίμιο
- Φύση - Περιβάλλον - Οικολογία
- Χόμπυ - Αθλητισμός
- Ψυχολογία - Ψυχιατρική - Ψυχανάλυση
ΔΕΞΙΛΕΩ
κερδίστε 1,06 €
Συνήθως αποστέλλεται εντός 10 εργάσιμων ημερών (προϋπόθεση στοκ προμηθευτή)
Κωδικός είδους : |
108.3800 |
Βάρος : |
0.207 kg |
|
Συγγραφέας : |
Εκδότης : |
|||
Διαστάσεις : |
17x24 |
Εξώφυλλο : |
Μαλακό |
|
Σελίδες : |
82 |
Barcode : |
9786185101749 |
|
ISBN : |
978-618-5101-74-9 |
Ετος κυκλοφορίας : |
2018 |
Περιγραφή
2η ΈκδοσηΠέρασαν αρκετά χρόνια από την έκδοση της ποιητικής μου συλλογής «Δεξίλε?». Όμως δεν σταμάτησα ποτέ την ποιητική μου δραστηριότητα. Έγραφα από την αδήριτη ανάγκη να εκφράσω τα συναισθήματά μου.
Συχνά, επέλεγα γραφή με λυρισμό, ακολουθώντας τη φαντασία μου με σκοπό να δραπετεύσω από τον κόσμο των αισθήσεων και υποκινούμενος και από την ιδιότητα του Μαθηματικού ν ακολουθήσω με λογισμό την πραγματικότητα.
Ταξίδευα τη σκέψη μου στα σύγχρονα προβλήματα του ανθρώπου και στα προσωπικά μου βιώματα. Το εγχείρημα αυτό το κατάφερα σμιλεύοντας στίχους. 'Αλλοτε τους κρατούσα στα συρτάρια μου κι άλλοτε ήταν μέσον επικοινωνίας. Συχνά, κατέγραφα τις σκέψεις μου σε σκόρπιες σελίδες σε ώρες περισυλλογής, για να τις συνθέσω σε στίχους και ποιήματα.
Η ποιητική συλλογή μου αυτή αποτέλεσε την αφετηρία για να συνεχίσω το ονειρικό μου ταξίδι στην ποίηση.
Είχα την αγαθή συγκυρία και τύχη να γνωρίσω σημαντικούς ανθρώπους της λογοτεχνίας. Μαθητής στο Γυμνάσιο γνώρισα τον Μιχάλη Περάνθη, ο οποίος με συμβούλευσε στα πρώτα μου ποιητικά βήματα.
Στη συνέχεια, γνώρισα και έγινα φίλος με τον Νικηφόρο Βρεττάκο, που έπαιξε καταλυτικό ρόλο στην ποιητική μου πορεία. Πολλά οφείλω ακόμη στον εκδότη Κώστα Κουλουφάκο, ο οποίος με στήριξε στα πρώτα μου βήματα με την έκδοση του «Δεξίλεω» από τις εκδόσεις «Διογένης». Θα αναφερθώ επίσης και στον αγαπητό μου φίλο Γιώργο Βαφόπουλο, που με ενθάρρυνε με την κριτική του και τις συμβουλές του.
Γιάννης Αποστολίδης
Για να γράψετε την κριτική σας θα πρέπει να συνδεθείτε ως χρήστης συμπληρόνωντας την διπλανή φόρμα.. Ξεχάσατε τον κωδικό; Νέος λογαριασμός; |
|