close
loading...
close
loading...
close
loading...
Εκδόσεις Μαλλιάρης-Παιδεία
Βιβλιοπροτάσεις
Bazaar Βιβλίου
Νέες Κυκλοφορίες
Best Sellers
Top 100

ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ (1917-1923)




9,65 € 8,69 €
κερδίστε 0,97 €
Συνήθως αποστέλλεται εντός 10 εργάσιμων ημερών (προϋπόθεση στοκ προμηθευτή)





Κωδικός είδους :
000.9082
Βάρος :
0.36 kg
Συγγραφέας :
Εκδότης :
Διαστάσεις :
14x21
Εξώφυλλο :
Μαλακό
Σελίδες :
304
Ετος κυκλοφορίας :
1985

Περιγραφή

Μέσα από ντοκουμέντα της εποχής, τις απόψεις των πρωταγωνιστών η περιγραφή της τελευταίας μεγάλης επαναστατικής περιόδου που συγκλόνισε την γέρικη ήπειρο. Αρχίζοντας από την Αγία Πετρούπολη και περνώντας από την αυτοκρατορική Βιέννη το επαναστατικό κύμα αναστατώνει όλη την Ευρώπη. Ιδιαίτερα η ανατολική και κεντρική Ευρώπη αποτελούν το κέντρο του επαναστατικού κύματος που για έξη ή εφτά χρόνια κάνει όλους τους ισχυρούς και τα καθεστώτα να τρέμουν.
Με το τέλος της γερμανικής επανάστασης και την αποτυχία της εξέγερσης στην Βουλγαρία το 1923, αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση που θα οδηγήσει, στην περίοδο του μεσοπολέμου, τόσο στον αποκλεισμό της Ρωσίας που θα επιτρέψει την άνοδο της σταλινικής αντεπανάστασης, όσο και στην άνοδο του φασισμού στην ανατολική και κεντρική Ευρώπη.
Σ' αυτό το βιβλίο περιγράφονται επαναστατικές απόπειρες άγνωστες στο ελληνικό κοινό, τουλάχιστο το σύγχρονο. Οι επαναστάσεις στο Μόναχο, στην Ουγγαρία, την Αυστρία, την Βουλγαρία, οι απόπειρες στην Γερμανία, η Ιταλική διάσπαση και ο Μπορντιγκισμός. Και βέβαια επισημαίνονται οι ιδιαιτερότητες του δυτικο-ευρωπαϊκού αριστερισμού. Η σύγκρουση των "αριστεριστών", Πάνεκουκ, Γκόρτερ, Ρόλαντ Χολστ, των γερμανών του KAPD, με τον Λένιν. Οι θέσεις του Μπορντίγκα κλπ. Κείμενα των Λένιν, Λούξεμπουργκ, Γκόρτερ, Ράντεκ, Φρέλιχ, Μπορντίγκα, Πάουλ Λέβι και κλασσικές ιστορικές μελέτες, που συγκεντρώνονται σε ένα τόμο από τον ιστορικό Χέλμουτ Γκρούμπερ.