Βιβλία
- Αρχαία Κείμενα
- Βιογραφίες & Μαρτυρίες
- Γλωσσολογία & Σημειολογία
- Γραμματολογία & Λογοτεχνικό Δοκίμιο
- Γυναίκα - Μητρότητα - Εγκυμοσύνη
- Διατροφή, Βότανα & Υγεία
- Δίκαιο
- Εγκυκλοπαίδειες
- Επιστήμες
- Θρησκείες - Θεολογία
- Ιατρική
- Ιστορία
- Κοινωνιολογία - ΜΜΕ - Δημοσιογραφία
- Λαογραφία - Εθνολογία - Οδοιπορικά - Ταξίδια - Ανακαλύψεις
- Λεξικά
- Λογοτεχνία
- Μαγειρική & Οινολογία
- Μελέτες, Δοκίμια
- Μεταφυσική - Εσωτερισμός - Αναζήτηση
- Ξενόγλωσσα
- Οικονομία - Μάνατζμεντ
- Παιδαγωγική Επιστήμη
- Παιδικά & Νεανικά Βιβλία
- Περιοδικά - Κόμικς - Γελοιογραφίες - Χιούμορ
- Πληροφορική
- Πολιτική - Διεθνείς Σχέσεις
- Συμπληρωματική Ιατρική
- Σχολικά Βιβλία Οργανισμού
- Σχολικά Βοηθήματα
- Ταξιδιωτικοί Οδηγοί & Χάρτες
- Τέχνες
- Τεχνολογία
- Φιλοσοφία - Φιλοσοφικό Δοκίμιο
- Φύση - Περιβάλλον - Οικολογία
- Χόμπυ - Αθλητισμός
- Ψυχολογία - Ψυχιατρική - Ψυχανάλυση
ΕΥΩΧΙΑ ΛΗΜΝΟΥ - ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΧΡΟΝΟ
κερδίστε 4,24 €
Συνήθως αποστέλλεται εντός 10 εργάσιμων ημερών (προϋπόθεση στοκ προμηθευτή)
Κωδικός είδους : |
016.1626 |
Βάρος : |
1.345 kg |
|
Συγγραφέας : |
Εκδότης : |
|||
Διαστάσεις : |
22x24 |
Εξώφυλλο : |
Μαλακό |
|
Σελίδες : |
360 |
Barcode : |
9786185311148 |
|
ISBN : |
978-618-5311-14-8 |
Ετος κυκλοφορίας : |
2020 |
Περιγραφή
Όραση, αφή, ακοή, όσφρηση, γεύση. Πόσο προικισμένη είναι η τέχνη της μαγειρικής. Βλέπεις τα υλικά, τα χρώματα, τα σχήματά τους, κι αμέσως ξεκινά ο νους να φτιάχνει συνταγές. Πιάνεις στα χέρια σου και καταλαβαίνεις τη φρεσκάδα των υλικών. Ακοής το τσιτσίρισμα του κρεμμυδιού στο λάδι και η όσφρηση αρχίζει να δουλεύει. Να προσθέσω κι αυτό το υλικό; Για να μυρίσω! Κι έρχεται η στιγμή που βάζεις την πρώτη μπουκιά στο στόμα...Ναι, είναι τέχνη η μαγειρική. Χρειάζεται πείρα, έμπνευση, φαντασία, υπομονή, μεράκι, μα πάνω απ' όλα αγάπη. Αγάπη και σεβασμό για την πρώτη ύλη. Αγάπη γι' αυτούς που προορίζεται το φαγητό. Κάλεσε τους φίλους σου, στρώσε ένα ωραίο τραπεζομάντιλο στο τραπέζι σου. 'Ανοιξε την αγκαλιά σου, στα χείλη εκείνο το ωραίο χαμόγελο, και ό,τι κι αν βάλεις στο τραπέζι με αγάπη, θα φαγωθεί. Και μη σκεφτείς πως θα μυρίσει το σπίτι απ' το μαγείρεμα. Μοσχοβολιά σκορπάει η προετοιμασία του φαγητού. Αυτή μας φέρνει στο τραπέζι και μας ενώνει".
Τα φαγητά, τα γλυκά, το ψωμί του τραπεζιού που στρώνει η Σόφη Χαψή σ' αυτό το βιβλίο -και φωτογραφίζει άρτια ο Παντελής Πραβλής- είναι καμωμένα με προϊόντα του νησιού της, μαγειρεύτηκαν όλα και μοσχοβόλησαν στη Λήμνο, τη γενέτειρά της. Μας φέρνουν κοντά στο νησί και στο παρελθόν του με έναν τρόπο σημερινό και αλάνθαστο γιατί έχουν ένα στοιχείο ενιαίο: την αγάπη για τον τόπο, τους ανθρώπους, τη γη και τη θάλασσά του.
Για να γράψετε την κριτική σας θα πρέπει να συνδεθείτε ως χρήστης συμπληρόνωντας την διπλανή φόρμα.. Ξεχάσατε τον κωδικό; Νέος λογαριασμός; |
|