Βιβλία
- Αρχαία Κείμενα
- Βιογραφίες & Μαρτυρίες
- Γλωσσολογία & Σημειολογία
- Γραμματολογία & Λογοτεχνικό Δοκίμιο
- Γυναίκα - Μητρότητα - Εγκυμοσύνη
- Διατροφή, Βότανα & Υγεία
- Δίκαιο
- Εγκυκλοπαίδειες
- Επιστήμες
- Θρησκείες - Θεολογία
- Ιατρική
- Ιστορία
- Κοινωνιολογία - ΜΜΕ - Δημοσιογραφία
- Λαογραφία - Εθνολογία - Οδοιπορικά - Ταξίδια - Ανακαλύψεις
- Λεξικά
- Λογοτεχνία
- Μαγειρική & Οινολογία
- Μελέτες, Δοκίμια
- Μεταφυσική - Εσωτερισμός - Αναζήτηση
- Ξενόγλωσσα
- Οικονομία - Μάνατζμεντ
- Παιδαγωγική Επιστήμη
- Παιδικά & Νεανικά Βιβλία
- Περιοδικά - Κόμικς - Γελοιογραφίες - Χιούμορ
- Πληροφορική
- Πολιτική - Διεθνείς Σχέσεις
- Συμπληρωματική Ιατρική
- Σχολικά Βιβλία Οργανισμού
- Σχολικά Βοηθήματα
- Ταξιδιωτικοί Οδηγοί & Χάρτες
- Τέχνες
- Τεχνολογία
- Φιλοσοφία - Φιλοσοφικό Δοκίμιο
- Φύση - Περιβάλλον - Οικολογία
- Χόμπυ - Αθλητισμός
- Ψυχολογία - Ψυχιατρική - Ψυχανάλυση
ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΑΜΠΕΛΟΥΡΓΟΥ
κερδίστε 2,00 €
Συνήθως αποστέλλεται εντός 10 εργάσιμων ημερών (προϋπόθεση στοκ προμηθευτή)
Κωδικός είδους : |
019.8614 |
Βάρος : |
0.377 kg |
|
Συγγραφέας : |
Εκδότης : |
|||
Διαστάσεις : |
17x24 |
Εξώφυλλο : |
Μαλακό |
|
Σελίδες : |
168 |
Barcode : |
9786185049362 |
|
ISBN : |
978-618-5049-36-2 |
Ετος κυκλοφορίας : |
2016 |
Περιγραφή
Βαθύς γνώστης της Αμπελουργίας και των προβλημάτων της, ο συγγραφέας, με το "Ημερολόγιο του Αμπελουργού" μαθαίνει με μέθοδο τον αμπελουργό να προγραμματίζει διαχρονικά και να εκτελεί έγκαιρα και στην ώρα τους με κάθε λεπτομέρεια τις εργασίες του, ώστε με την ποιότητα να παίρνει απ' το αμπέλι του το καλύτερο δυνατό οικονομικό αποτέλεσμα.Όπως ανέκαθεν συνηθίζεται, το γεωργικό έτος για όλες τις καλλιέργειες, ετήσιες ή πολυετείς, να αρχίζει απ` το φθινόπωρο, έτσι νομίζουμε πως πρέπει να γίνει και με το αμπέλι.
Το αμπέλι, παρότι δεν είναι ετήσ ιο φυτό, εντούτοις ακολουθεί τον ίδιο κανόνα: το γεωργικό του έτος αρχίζει μετά τη συγκομιδή του τελικού προϊόντος, δηλαδή των σταφυλιών της προηγούμενης χρονιάς, και τελειώνει με τη συγκομιδή των σταφυλιών της νέας χρονιάς.
Τέλος, νομίζουμε ότι, για το αμπέλι, υπάρχει ακόμα ένας πρόσθετος λόγος για ν'αρχίσουμε και να τελειώσουμε έτσι το καλλιεργητικό του έτος: αμέσως μετά τον τρυγητό, ακριβώς τότε, έχει τις πρώτες ανάγκες και απαιτεί τις πρώτες φροντίδες μας. προκειμένου ν'αναλάβει αμέσως απ` την εξαντλητική κυριολεκτικά προσπάθεια που κατέβαλε, για να ωριμάσει τους ωραίους καρπούς του. τα σταφύλια.
Αρχίζουμε λοιπόν το καλλιεργητικό έτος του αμπελιού απ` το Σεπτέμβριο του κάθε έτους. Αυτό θα μας βοηθήσει να καταλάβουμε και να υπηρετήσουμε καλύτερα τις ανάγκες του. πράγμα που θα αποβεί τελικά προς όφελός μας.
Στόχος μας πάντα η καλύτερη ποιότητα.