Βιβλία
- Αρχαία Κείμενα
- Βιογραφίες & Μαρτυρίες
- Γλωσσολογία & Σημειολογία
- Γραμματολογία & Λογοτεχνικό Δοκίμιο
- Γυναίκα - Μητρότητα - Εγκυμοσύνη
- Διατροφή, Βότανα & Υγεία
- Δίκαιο
- Εγκυκλοπαίδειες
- Επιστήμες
- Θρησκείες - Θεολογία
- Ιατρική
- Ιστορία
- Κοινωνιολογία - ΜΜΕ - Δημοσιογραφία
- Λαογραφία - Εθνολογία - Οδοιπορικά - Ταξίδια - Ανακαλύψεις
- Λεξικά
- Λογοτεχνία
- Μαγειρική & Οινολογία
- Μελέτες, Δοκίμια
- Μεταφυσική - Εσωτερισμός - Αναζήτηση
- Ξενόγλωσσα
- Οικονομία - Μάνατζμεντ
- Παιδαγωγική Επιστήμη
- Παιδικά & Νεανικά Βιβλία
- Περιοδικά - Κόμικς - Γελοιογραφίες - Χιούμορ
- Πληροφορική
- Πολιτική - Διεθνείς Σχέσεις
- Συμπληρωματική Ιατρική
- Σχολικά Βιβλία Οργανισμού
- Σχολικά Βοηθήματα
- Ταξιδιωτικοί Οδηγοί & Χάρτες
- Τέχνες
- Τεχνολογία
- Φιλοσοφία - Φιλοσοφικό Δοκίμιο
- Φύση - Περιβάλλον - Οικολογία
- Χόμπυ - Αθλητισμός
- Ψυχολογία - Ψυχιατρική - Ψυχανάλυση
ΜΑΡΞΙΣΤΙΚΗ ΣΚΕΨΗ - ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ - ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2024 - ΤΟΜΟΣ 37 - ΛΕΝΙΝ - 100 ΧΡΟΝΙΑ. ΕΠΙΛΟΓΗ ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ
15,00
€
Συνήθως αποστέλλεται εντός 10 εργάσιμων ημερών (προϋπόθεση στοκ προμηθευτή)
Περιγραφή
ΑΦΙΕΡΩΜΑ: ΛΕΝΙΝΣτον Λένιν αφιερώνεται ο νέος τόμος 37 της Μαρξιστικής Σκέψης, με αφορμή τη συμπλήρωση φέτος των 100 χρόνων από το θάνατο του.
Ο Λένιν υπήρξε ο εμπνευστής και ο ηγέτης της Οκτωβριανής Επανάστασης, αλλά και εκείνος ο μαρξιστής που συνέχισε πιο πιστά το έργο του Μαρξ, προωθώντας και πλουτίζοντας ουσιαστικά το μαρξισμό με νέες επεξεργασίες ώστε να ανταποκριθεί στα καθήκοντα της εποχής του ιμπεριαλισμού. Στο έργο του έδωσε υποδειγματικές αναλύσεις σε όλα τα πεδία του μαρξισμού οικονομία, πολιτική, φιλοσοφία. Οι αναλύσεις του για το κόμμα νέου τύπου, για τη διαλεκτική δημοκρατικής και σοσιαλιστικής επανάστασης, για το ρεφορμισμό και τον οπορτουνισμό στο ρωσικό και το διεθνές κίνημα, για τον ιμπεριαλισμό και τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, για το εθνικό ζήτημα, για τη σοσιαλιστική μετάβαση και την παγκόσμια επανάσταση, αποτελούν τις βάσεις για κάθε μαρξιστική πολιτική στην εποχή μας.
Στον παρόντα τόμο, ο αναγνώστης θα βρει κείμενα του Λένιν, άρθρα και μέρη βιβλίων και μπροσουρών του, από τα πρώτα βήματά του στο ρωσικό εργατικό κίνημα ως την περίοδο μετά τη νίκη του Οκτώβρη και το θάνατό του. Παρμένα από κοινού πιστοποιούν τη συνέχεια της διανοητικής του διαδρομής, τη διαλεκτική του οξύνοια την ικανότητά του να εισδύει στο βάθος των κοινωνικών φαινομένων, τον ιστορικό του ρεαλισμό και την ακλόνητη δέσμευση στην υπόθεση της επανάστασης. Δίνουν μια εικόνα της τεράστιας συνεισφοράς του Λένιν σε όλα τα πεδία του μαρξισμού αλλά και της διαρκούς επικαιρότητας του έργου του.
Ο τόμος περιλαμβάνει μια εκτενή εισαγωγή του Χρήστου Κεφαλή και ολοκληρώνεται με ένα κείμενο του Νίκου Φούφα για την προβληματική της αποξένωσης στον Μαρξ.