close
loading...
close
loading...
close
loading...
Εκδόσεις Μαλλιάρης-Παιδεία
Βιβλιοπροτάσεις
Bazaar Βιβλίου
Νέες Κυκλοφορίες
Best Sellers
Top 100

Ο ΓΗΡΕΥΤΗΣ ΤΟΥ ΧΡΥΣΟΥ




21,30 € 10,65 €
κερδίστε 10,65 €
Συνήθως αποστέλλεται σε 2 με 7 εργάσιμες ημέρες





Κωδικός είδους :
048.8998
Βάρος :
0.45 kg
Συγγραφέας :
Εκδότης :
Διαστάσεις :
14χ21
Εξώφυλλο :
Μαλακό
Σελίδες :
337
Ετος κυκλοφορίας :
1986

Περιγραφή

Ο Αλέξης και η Λώρα ζουν ευτυχισμένα με τους γονείς τους στο Μπουκάν, μια μαγευτική εξοχή του νησιού του Μαυρικίου. Αλλά ο ονειροπόλος πατέρας χρεοκοπεί. Ένας κυκλώνας ρημάζει τον τόπο. Βουτηγμένη στη φτώχια, η οικογένεια μεταναστεύει. Ο πατέρας πεθαίνει νέος και στα χαρτιά που αφήνει πίσω του ο Αλέξης ανακαλύπτει έγγραφα και στοιχεία που τον βάζουν στα ίχνη του θησαυρού του Κουρσάρου, που όπως θρυλείται, βρίσκεται πάντα παραχωμένος στον Όρμο των 'Αγγλων, στο Ροντρίγκες, ένα νησί χαμένο μέσα στον Ινδικό Ωκεανό.
Σ' αυτό το θαυμάσιο μυθιστόρημα, ο γλυκύτατος στοχαστής και ταξιδευτής Λε Κλεζιό παρασύρει τους αναγνώστες του σε μια χιμαιρική αναζήτηση. Χώρος της αναζήτησης αυτής; Το σύμπαν. Στ' αστέρια του ουρανού, στην απέραντη θάλασσα, μέσα σε μια απόλυτη συμφιλίωση με τον κόσμο, ταξιδεύοντας πραγματικά μέσα στο απέραντο ινδικό αρχιπέλαγος, γυρεύουμε, αναζητάμε, στοχαζόμαστε:
...Βλέπω όλους τους δρόμους τον ουρανού, τις κουκίδες που λάμπουν εντονότερα, σαν σημαντήρες. Βλέπω τα μυστικά χνάρια, τα σκοτεινά πηγάδια, τις παγίδες. Αναλογίζομαι τον 'Αγνωστο Κουρσάρο... 'Αραγε να τον κοίταξε άπληστα τούτον τον ουρανό που τον οδήγησε ως το νησί; Δρασκέλισα το χρόνο, μέσα σε μια παραζάλη, θωρώντας τον έναστρο ουρανό. Ο 'Αγνωστος Κουρσάρος βρίσκεται εδώ, ανασαίνει μέσα μου, αποθαυμάζει τον ουρανό με τα μάτια μου.
Που θα μας οδηγήσει αυτή η πυρετική αναζήτηση του χρυσού; Ποιον θησαυρό θα μας παραδώσει η θάλασσα; Θα βρούμε τα αμύθητα πλούτη, τον έρωτα, την περίφημη αυτή ευτυχία που μας ξεγλιστρά μέσ' απ' τα χέρια κάθε φορά που πιστεύουμε πως την φτάσαμε;
Θα πάω στο λιμάνι να διαλέξω το καράβι μου... λέει ο Αλέξης
...λεπτό και ανάλαφρο, ίδιο πετούμενο με πελώρια φτερά. Θα το λένε Αργώ! Θα γλιστρά χωρίς βιάση στο πέλαγος, στη μαύρη θάλασσα τον σούρουπου, τριγυρισμένο από πουλιά. Κι όταν σε λίγο η νύχτα θα απλωθεί, αυτό θα πλέει κάτω από τ ' άστρα, ακολουθώντας την τύχη του, έτσι όπως γράφτηκε στον ουρανό.