Βιβλία
- Αρχαία Κείμενα
- Βιογραφίες & Μαρτυρίες
- Γλωσσολογία & Σημειολογία
- Γραμματολογία & Λογοτεχνικό Δοκίμιο
- Γυναίκα - Μητρότητα - Εγκυμοσύνη
- Διατροφή, Βότανα & Υγεία
- Δίκαιο
- Εγκυκλοπαίδειες
- Επιστήμες
- Θρησκείες - Θεολογία
- Ιατρική
- Ιστορία
- Κοινωνιολογία - ΜΜΕ - Δημοσιογραφία
- Λαογραφία - Εθνολογία - Οδοιπορικά - Ταξίδια - Ανακαλύψεις
- Λεξικά
- Λογοτεχνία
- Μαγειρική & Οινολογία
- Μελέτες, Δοκίμια
- Μεταφυσική - Εσωτερισμός - Αναζήτηση
- Ξενόγλωσσα
- Οικονομία - Μάνατζμεντ
- Παιδαγωγική Επιστήμη
- Παιδικά & Νεανικά Βιβλία
- Περιοδικά - Κόμικς - Γελοιογραφίες - Χιούμορ
- Πληροφορική
- Πολιτική - Διεθνείς Σχέσεις
- Συμπληρωματική Ιατρική
- Σχολικά Βιβλία Οργανισμού
- Σχολικά Βοηθήματα
- Ταξιδιωτικοί Οδηγοί & Χάρτες
- Τέχνες
- Τεχνολογία
- Φιλοσοφία - Φιλοσοφικό Δοκίμιο
- Φύση - Περιβάλλον - Οικολογία
- Χόμπυ - Αθλητισμός
- Ψυχολογία - Ψυχιατρική - Ψυχανάλυση
Ο ΡΕΜΠΩ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ
κερδίστε 1,17 €
Εξαντλημένο
Κωδικός είδους : |
101.0797 |
Βάρος : |
0.335 kg |
|
Συγγραφέας : |
Εκδότης : |
|||
Διαστάσεις : |
21χ14 |
Εξώφυλλο : |
Μαλακό |
|
Σελίδες : |
271 |
Barcode : |
9789604931491 |
|
ISBN : |
978-960-493-149-1 |
Ετος κυκλοφορίας : |
2011 |
Περιγραφή
Ως πού μπορούμε να φτάσουμε για να ξαναδούμε ένα αγαπημένο πρόσωπο; Πώς διαχειριζόμαστε την επιστροφή κάποιου που θεωρούσαμε ολότελα χαμένο;Ο κεντρικός πρωταγωνιστής της ιστορίας, ο Φίλιππος, βρίσκεται παντού και πουθενά, στο μεταίχμιο ύπαρξης και ανυπαρξίας. Χαμένος στους αχαρτογράφητους κόσμους των προσδοκιών του με μόνη πυξίδα τις ταξιδιωτικές αφηγήσεις του αγαπημένου του ποιητή, Αρθούρου Ρεμπώ. Σ' ένα περίκλειστο κελί ψευδαισθήσεων, που φαντάζει παράδεισος για όσους το ενοικούν και κολαστήριο για όλους τους άλλους, ζει επιτέλους όπως επιθυμούσε.
Η μητέρα του, Αλίκη Γιατρά, με αφορμή μια φωτογραφία, αποφασίζει να τον αναζητήσει. Ο σαγηνευτικός απόηχος του Φίλιππου θα την οδηγήσει σε μια ανέλπιστη οδύσσεια. Θα συναντήσει παράξενα, περιθωριακά άτομα και θα συνειδητοποιήσει πως ο γιος της δεν είχε σε τίποτα να κάνει με εκείνο το αγόρι που κάποτε γνώριζε.
Στον αντίποδα, η αδερφή του, Νάντια, διαγράφει ένα εσωτερικό ταξίδι. Ανασυσταίνει τα γεγονότα του παρελθόντος, τα επανερμηνεύει παραμυθητικά και δίνει μια άλλη πιθανότητα ζωής στον Φίλιππο μέσω της λυτρωτικής δύναμης της γραφής της.
Εκείνος άραγε θα επιστρέψει κοντά τους ή θα προτιμήσει να ξεχάσει μια και καλή τον παλιό εαυτό του;
Ένα μυθιστόρημα σχετικά με τη ρευστότητα των ταυτοτήτων και τις ανθρώπινες διαψεύσεις. Σχετικά με την οδυνηρή απώλεια, τις φρενήρεις φαντασιώσεις και την αποτυχία κάθε εγχειρήματος. Μα κυρίως ένα μυθιστόρημα για τις "εποχές μας στην κόλαση" που όλοι ζήσαμε ή πρόκειται να ζήσουμε και δεν θα ξεχάσουμε ποτέ.