close
loading...
close
loading...
close
loading...
Εκδόσεις Μαλλιάρης-Παιδεία
Βιβλιοπροτάσεις
Bazaar Βιβλίου
Νέες Κυκλοφορίες
Best Sellers
Top 100

ΟΙ 4 ΕΠΟΧΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ




29,86 € 26,87 €
κερδίστε 2,99 €
Εξαντλημένο





Κωδικός είδους :
016.1370
Βάρος :
1.219 kg
Εκδότης :
Διαστάσεις :
25χ20
Εξώφυλλο :
Σκληρό
Σελίδες :
310
Barcode :
9789605356323
ISBN :
978-960-535-632-3
Ετος κυκλοφορίας :
2010

Περιγραφή

Η Βάσια Χριστόφορου ανήκει στην ομάδα της Σοφίας Σκούρα, η οποία υπήρξε Καθηγήτρια Οικιακής Οικονομίας στην Αρσάκειο Παιδαγωγική Ακαδημία Ψυχικού και πρωτοπόρος στον τομέα της μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής.

Συνεχίζοντας το έργο της Σοφίας Σκούρα, η Βάσια ασχολείται επί πολλά χρόνια με το αντικείμενο αυτό, δείχνοντας την ίδια αγάπη και διάθεση για δημιουργία. Πιστή στην ελληνική κουζίνα και ταυτόχρονα ανοιχτή στις σύγχρονες τάσεις, οδηγεί τις συνταγές της ένα βήμα παραπέρα, κάνοντας δικές της δοκιμές και πρωτότυπους συνδυασμούς.

Για τη Βάσια η μαγειρική δεν απαιτεί ξεχωριστές ικανότητες. Με την κατάλληλη καθοδήγηση, με λίγη προσπάθεια και πολλή αγάπη, όλοι μπορούν να τα καταφέρουν. Και αυτό το εφαρμόζει στην πράξη, τόσο στα βιβλία της όσο και στις τηλεοπτικές εμφανίσεις της τα τελευταία χρόνια, που ξεκίνησαν από την εκπομπή "Κύλησε ο τέντζερης" (Star) και συνεχίστηκαν στον "Καφέ με την Ελένη" (Αlpha). Η ίδια έχει το χάρισμα μέσα από την επικοινωνία να κάνει τα δύσκολα εύκολα, αφού για εκείνη η μαγειρική και η ζαχαροπλαστική είναι κυρίως διέξοδος δημιουργίας και ανθρώπινης επαφής.

Ακολουθώντας αυτή τη φιλοσοφία, η Βάσια δημιούργησε και το βιβλίο που κρατάτε στα χέρια σας. Περιλαμβάνει συνταγές τις οποίες όλοι μπορούν να φτιάξουν, με φρέσκα υλικά εποχής που υπάρχουν στην αγορά. Αν και σήμερα βρίσκουμε τα πάντα όλο το χρόνο, χρειάζεται να έχουμε κατά νου πως κάθε εποχή έχει τα δικά της φρούτα και λαχανικά, τα οποία τότε βρίσκονται στο απόγειο της γευστικής και θρεπτικής τους αξίας. Απολαμβάνοντας τα λοιπόν την κατάλληλη εποχή, κερδίζουμε σε γεύση και υγεία.

Με αυτόν το διπλό στόχο η Βάσια συνεργάζεται με έγκριτους επιστήμονες της διατροφής, όπως είναι η Μαρία Σκουρολιάκου (λέκτορας Χαροκοπείου Πανεπιστημίου, Τμήμα Επιστήμης Διατροφής - Διαιτολογίας). Έτσι στο βιβλίο αυτό, πέρα από πρωτότυπες και δοκιμασμένες συνταγές, θα βρείτε και πληροφορίες για τα οφέλη που μπορείτε να αποκομίσετε από τις διάφορες τροφές, τα μυρωδικά και τα μπαχαρικά που χρησιμοποιούνται στην ελληνική κουζίνα και τα οποία, πέρα από νοστιμιά, χαρίζουν υγεία και ευεξία.