close
loading...
close
loading...
close
loading...
Εκδόσεις Μαλλιάρης-Παιδεία
Βιβλιοπροτάσεις
Bazaar Βιβλίου
Νέες Κυκλοφορίες
Best Sellers
Top 100

ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΣΤΑΥΡΟΦΟΡΟΙ ΣΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ - 1096 - 1099 μ.Χ.




12,72 € 11,45 €
κερδίστε 1,27 €
Συνήθως αποστέλλεται εντός 10 εργάσιμων ημερών (προϋπόθεση στοκ προμηθευτή)





Κωδικός είδους :
000.0360
Συγγραφέας :
Εκδότης :
Διαστάσεις :
14x21
Εξώφυλλο :
Μαλακό
Σελίδες :
160
Ετος κυκλοφορίας :
1989

Περιγραφή

1096 - 1099 μ.Χ.

Σκοπός των Σταυροφόρων ήταν να βοηθήσουν τους χριστιανούς της Ανατολής που δεινοπαθούσαν από τους Τούρκους. Έτσι, τουλάχιστον, διεκήρυτταν μέσω του πιο θερμού υποστηρικτή τους του πάπα Ουρβανού Β'. Και δέχθηκε ο τότε αυτοκράτορας του Βυζαντίου Αλέξιος Κομνηνός τις προτάσεις του πάπα, να σταλούν δηλαδή στην αυτοκρατορία Σταυροφόροι για να απαλλαγεί η Μ. Ασία από την τουρκική εισβολή.
Δεν ήρθαν όμως απλοί Σταυροφόροι, αλλά στρατιές πεινασμένων πολεμιστών με εχθρικές διαθέσεις, που γρήγορα αποκάλυψαν τον ενδόμυχο πόθο της Δύσης. Την κατάκτηση της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας.
Πώς περνούσαν οι μέρες στη Βασιλεύουσα; Πώς διαβιούσαν οι κάτοικοι με τους κακόβουλους ξένους γύρω στα τείχη τους; Πολέμησαν οι Σταυροφόροι; Πώς πολέμησαν; Ελευθερώθηκαν οι 'Αγιοι Τόποι; Με λόγια απλά εξιστορείται η πρώτη Σταυροφορία. Αλλά και η ζωή των κατοίκων. Δύσκολα χρόνια. Μα όπως πάντα, είχε και τότε. η ζωή τις αστροφεγγιές της.
Η Πηνελόπη Μαξίμου γεννήθηκε, ατό Αϊβαλί της Μικράς Ασίας. Τακτική συνεργάτρια στη "Διάπλαση των Παίδων". Στα 1933 παρουσιάζεται από τις στήλες της "Νέας Εστίας" με το ψευδώνυμο Ιρσίμ, ενώ ένα χρόνο αργότερα κυκλοφορεί με το ίδιο ψευδώνυμο την πρώτη συλλογή διηγημάτων της με τίτλο "Τα Χριστούγεννα του αλήτη". Ασχολήθηκε κυρίως με την συγγραφή παιδικών βιβλίων, τρία από τα οποία έχουν τιμηθεί με το βραβείο της "Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς". Το βιβλίο της "Κούλουρη" έκανε δύο εκδόσεις στα γερμανικά και επαινέθηκε ιδιαίτερα από τον γερμανόγλωσσο τύπο. Η Πηνελόπη Μαξίμου έχει συνεργαστεί με διάφορα ελληνικά και ξένα περιοδικά και εφημερίδες. Έχει κυκλοφορήσει συνολικά περισσότερα από είκοσι παιδικά και άλλα βιβλία, και έχει μεταφράσει αρκετά έργα από τα γαλλικά και γερμανικά. Η εργασία της η σχετική με το Βυζάντιο αφορά τη δυναστεία των Κομνηνών. Η ιστορία περιλαμβάνεται σε τέσσερις τόμους: Α) Στα χρόνια του Αλέξιου Κομνηνού, Β) Οι πρώτοι Σταυροφόροι στο Βυζάντιο, Γ) Μανουήλ Κομνηνός και Δ) Η καταστροφή της Θεσσαλονίκης.