Βιβλία
- Αρχαία Κείμενα
- Βιογραφίες & Μαρτυρίες
- Γλωσσολογία & Σημειολογία
- Γραμματολογία & Λογοτεχνικό Δοκίμιο
- Γυναίκα - Μητρότητα - Εγκυμοσύνη
- Διατροφή, Βότανα & Υγεία
- Δίκαιο
- Εγκυκλοπαίδειες
- Επιστήμες
- Θρησκείες - Θεολογία
- Ιατρική
- Ιστορία
- Κοινωνιολογία - ΜΜΕ - Δημοσιογραφία
- Λαογραφία - Εθνολογία - Οδοιπορικά - Ταξίδια - Ανακαλύψεις
- Λεξικά
- Λογοτεχνία
- Μαγειρική & Οινολογία
- Μελέτες, Δοκίμια
- Μεταφυσική - Εσωτερισμός - Αναζήτηση
- Ξενόγλωσσα
- Οικονομία - Μάνατζμεντ
- Παιδαγωγική Επιστήμη
- Παιδικά & Νεανικά Βιβλία
- Περιοδικά - Κόμικς - Γελοιογραφίες - Χιούμορ
- Πληροφορική
- Πολιτική - Διεθνείς Σχέσεις
- Συμπληρωματική Ιατρική
- Σχολικά Βιβλία Οργανισμού
- Σχολικά Βοηθήματα
- Ταξιδιωτικοί Οδηγοί & Χάρτες
- Τέχνες
- Τεχνολογία
- Φιλοσοφία - Φιλοσοφικό Δοκίμιο
- Φύση - Περιβάλλον - Οικολογία
- Χόμπυ - Αθλητισμός
- Ψυχολογία - Ψυχιατρική - Ψυχανάλυση
ΣΤΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΤΗΣ ΣΙΓΗΣ - Ο HEIDEGGER ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ
κερδίστε 2,20 €
Συνήθως αποστέλλεται εντός 10 εργάσιμων ημερών (προϋπόθεση στοκ προμηθευτή)
Κωδικός είδους : |
005.5749 |
Βάρος : |
0.649 kg |
|
Συγγραφέας : |
Εκδότης : |
|||
Διαστάσεις : |
17x24 |
Εξώφυλλο : |
Μαλακό |
|
Σελίδες : |
308 |
Barcode : |
9786185439156 |
|
ISBN : |
978-618-5439-15-6 |
Ετος κυκλοφορίας : |
2020 |
Περιγραφή
Το βιβλίο πραγματεύεται τη σχέση της φιλοσοφίας του Martin Heidegger με μια θεωρία για το δίκαιο και τη δικαιοσύνη. Φιλοδοξεί να αποτελέσει μια πρώτη στην ελληνόφωνη γραμματεία μονογραφική ενασχόληση με ένα θέμα που δεν προσεγγίζεται συχνά, κυρίως ενόψει της (εν πολλοίς βάσιμης) υποψίας, ότι ο φιλόσοφος δεν μας αφήνει περιθώρια ή ενδείξεις επαρκείς για να μπορέσουμε να ιχνηλατήσουμε στοιχεία στη σκέψη του που θα πιθανολογούσαν την επιτυχία κάποιας ερμηνευτικής διάπλασης μιας τέτοιας σχέσης.Δεν πρόκειται για μια ακόμη «φιλοσοφία δικαίου», ούτε πολύ περισσότερο για κάποιο λόγο «εφαρμοσμένης γνώσης» είτε μιας τέτοιας φιλοσοφίας είτε του χαϊντεγγεριανού λόγου καθεαυτόν στη γνώση του δικαίου ή σε ειδικότερους κλάδους του (οι αναπτύξεις συνεπώς στο Κεφάλαιο Ε.5 του Μέρους ΙΙΙ για τον λόγο του ποινικού δικαίου δεν πρέπει να παρερμηνευθούν σε τέτοιο πνεύμα, αλλά επιχειρούν να δείξουν τον παράδοξο τρόπο με τον οποίο ένας δικαιικός κλάδος μπορεί -ζωογόνα για μια σκέψη του Είναι- να «καταστραφεί», με τη χαϊντεγγεριανή έννοια της "Destruktion").
Αυτό σημαίνει με τη σειρά του ότι δεν είναι δυνατή η εκδίπλωση μιας χαϊντεγγεριανής σκέψης για το δίκαιο και τη δικαιοσύνη χωρίς συνεκτίμηση της ενιαίας και εν ταυτώ πολυσχιδούς Σκέψης του φιλοσόφου συνολικά.
Για να γράψετε την κριτική σας θα πρέπει να συνδεθείτε ως χρήστης συμπληρόνωντας την διπλανή φόρμα.. Ξεχάσατε τον κωδικό; Νέος λογαριασμός; |
|