close
loading...
close
loading...
close
loading...
Εκδόσεις Μαλλιάρης-Παιδεία
Βιβλιοπροτάσεις
Bazaar Βιβλίου
Νέες Κυκλοφορίες
Best Sellers
Top 100

ΣΥΝΤΑΓΟΛΟΓΙΟ - ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ & ΥΓΕΙΑ




24,99 € 22,49 €
κερδίστε 2,50 €
Συνήθως αποστέλλεται σε 2 με 7 εργάσιμες ημέρες





Κωδικός είδους :
016.1671
Βάρος :
0.804 kg
Συγγραφέας :
Εκδότης :
Διαστάσεις :
26,5x28
Εξώφυλλο :
Σκληρό
Σελίδες :
90
Barcode :
9789605941000
ISBN :
978-960-594-100-0
Ετος κυκλοφορίας :
2022

Περιγραφή

Ένα διαφορετικό βιβλίο μαγειρικής που περιέχει 37 multicomfortσυνταγές με την υπογραφή του σεφ Ιάκωβου Απέργη.



Το «Συνταγολόγιο – Μαγειρική & Υγεία» είναι μία χρηστική έκδοση που δίνει τη δυνατότητα σε όλους μας να υιοθετήσουμε και να μοιραστούμε έναν υγιεινό τρόπο διατροφής χωρίς να χάσουμε στο ελάχιστο τη γευστική μας απόλαυση.



Είναι ένα βιβλίο με αγάπη για το φαγητό αλλά κυρίως γι’ αυτούς που θα το γευτούν. Ο Ιάκωβος Απέργης εργάζεται ως σεφ σε δημόσιο νοσοκομείο και έχει βραβευτεί για την προσφορά του, τη φροντίδα και το μεράκι του, καθώς προσπαθεί να δώσει μια καλύτερη γεύση στο νοσοκομειακό φαγητό.



Όπως αναφέρει ο ίδιος ο Ιάκωβος Απέργης: Για τους περισσότερους από εμάς, το φαγητό και η γεύση είναι δεδομένα στη ζωή μας. Κι όμως, ορισμένοι συνάνθρωποί μας δεν μπορούν να τα απολαύσουν λόγω κάποιας ασθένειας που δυσκολεύει βασικές λειτουργίες όπως η μάσηση και η κατάποση της τροφής. Στις δύσκολες στιγμές που βίωσε ένας αγαπημένος μου φίλος γεννήθηκαν στην πράξη συνταγές με αλεσμένες τροφές που μπορούν, ωστόσο, να κρατήσουν τη γεύση τους στο πιάτο.



Σαλάτες, πίτες, κυρίως πιάτα και επιδόρπια σε 37 αλεσμένες, εύγευστες και θρεπτικές συνταγές, που παρουσιάζονται με όμορφο και εύληπτο τρόπο για όσους επιθυμούν να τις εκτελέσουν για τους ίδιους ή τους ανθρώπους που φροντίζουν.

Στο βιβλίο, όμως, αυτό υπάρχει και ένα άλλο σημαντικό στοιχείο. Η διατροφική ανάλυση την οποία η διαιτολόγος Κατερίνα Γιαζιτζή επιμελήθηκε σχολαστικά. Δεν είναι εύκολη η διατροφική ανάλυση των συνταγών. Χρειάζεται στενή συνεργασία του διαιτολόγου με τον μάγειρα για να «αποκρυπτογραφηθούν» οι εμπειρικές ποσότητες σε γραμμάρια, και τα γραμμάρια κάθε συστατικού να μπουν σε μια πολύπλοκη διαδικασία υπολογισμού των θερμίδων, των μακρο- και μικροθρεπτικών συστατικών. Είναι μια δουλειά ευθύνης γιατί δεν αρκεί μόνο η ακρίβεια των υπολογισμών αλλά και η αξιολόγηση του αποτελέσματος, που ενίοτε οδηγεί σε βελτίωση της ίδιας της συνταγής, αναφέρει στο εισαγωγικό σημείωμα του βιβλίου ο Δρ Μπόσκου Γεώργιος, Αναπληρωτής Καθηγητής Οργάνωσης & Διαχείρισης Μονάδων Διατροφής, Τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας-Διατροφής, Σχολή Επιστημών Υγείας & Αγωγής, Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο.