close
loading...
close
loading...
close
loading...
Εκδόσεις Μαλλιάρης-Παιδεία
Βιβλιοπροτάσεις
Bazaar Βιβλίου
Νέες Κυκλοφορίες
Best Sellers
Top 100

ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΚΡΑΣΙΟΥ- Γ΄ ΕΚΔΟΣΗ




30,00 € 27,00 €
κερδίστε 3,00 €
Συνήθως αποστέλλεται σε 2 με 7 εργάσιμες ημέρες





Κωδικός είδους :
009.8136
Βάρος :
0.88 kg
Εκδότης :
Διαστάσεις :
21x27
Εξώφυλλο :
Μαλακό
Σελίδες :
215
Barcode :
9789608455887
ISBN :
960845588X
Ετος κυκλοφορίας :
2011

Περιγραφή

[...] Τέλος, ένα κρασί κρίνεται από τη γεύση του. Και σ' αυτή την περίπτωση, η ποικιλία του σταφυλιού που χρησιμοποιήθηκε για να παραχθεί το κρασί, ο τρόπος που καλλιεργήθηκε και η διαδικασία που ακολουθήθηκε, προβάλλουν ανάγλυφα. Ένα κρασί με έντονη στυφή αίσθηση έχει πολλές πιθανότητες να προέρχεται από τα αμπέλια της Νάουσας. Ένα κρασί μαλακό στο στόμα μάλλον έλκει την καταγωγή από κάποια άλλη περιοχή, πιθανώς τη Νεμέα ή ίσως και την Κρήτη. Οι δυνατότητες, οι συνδυασμοί καιτο λεξιλόγιο που χρησιμοποιούνται στη διάρκεια μιας γευστικής δοκιμής είναι πλούσια και ανεξάντλητα. Έχοντας κρίνει ένα κρασί και έχοντας το κατατάξει ποιοτικά, το πιο λεπτό σημείο είναι ο αρμονικός του συνδυασμός με το φαγητό. Εκεί, πάνω στο τραπέζι, δίπλα σ' ένα καλομαγειρεμένο φαγητό, το καλό κρασί βρίσκει την τελείωση και την πλήρη δικαίωση του. Γύρω από ένα τέτοιο τραπέζι, όπου η αρμονία της γνώσης δημιουργεί την αρμονία των γεύσεων, οι άνθρωποι έρχονται "εις κρασιού κοινωνίαν", μέσα σε ατμόσφαιρα σωματικής και ψυχικής ανάτασης.

Ο αυστηρός και φιλόδοξος στόχος αυτού του βιβλίου είναι να βάλει ένα μικρό λιθαράκι γνώσης και νά συμβάλει στην προσπάθεια που κάνουμε όλοι μας, αναζητώντας τρόπους ζωής που χαρακτηρίζονται από ποιότητα, πολιτιστικό περιεχόμενο και επικοινωνία.

Το βιβλίο αυτό είναι πόνημα τριών ανθρώπων που, πέρα από τη φιλία, τους συνδέει η αγάπη για το κρασί. Το αφιερώνουμε με όλη μας την αγάπη και το σεβασμό στους ανώνυμους αμπελουργούς, που αγωνίζονται για να καρπίσει το αμπέλι, και στους οινοποιούς που αγκαλιάζουν με μεράκι τον ευλογημένο καρπό και φροντίζουν για τη "γέννηση" κρασιών που κρύβουν μέσα τους την παράδοση, τα αρώματα και τις γεύσεις της ελληνικής γης.